Obavijesti

News

Komentari 41

Gurnuo dječaka (8) pod vlak: Muškarac je otac troje djece

Gurnuo dječaka (8) pod vlak: Muškarac je otac troje djece
1

Vlasti polaze od toga da je u pitanju psihičko oboljenje osumnjičenog Eritrejca (40). On živi u Švicarskoj, a njemački mediji su ga ranije spominjali u kontekstu scene krijumčara droga

VIDEO

Eritrejac koji je u ponedjeljak na glavnom kolodvoru u Frankfurtu pod vlak gurnuo majku i osmogodišnje dijete pri čemu je dječak poginuo, i sam je trostruki otac i od 2006. živi u Švicarskoj, priopćilo je državno odvjetništvo u Frankfurtu na Majni u utorak.

„Osumnjičeni 40-godišnji Eritrejac trostruki je otac s prebivalištem u Švicarskoj i nije bio pod utjecajem droga ili alkohola. Protiv njega je podignuta optužnica zbog ubojstva“, priopćila je Nadja Niesen iz Državnog odvjetništva u Frankfurtu.

Vlasti polaze od toga da je u pitanju psihičko oboljenje osumnjičenog koji se dosad nije izjasnio o eventualnom motivu.

„Daljnja vještačenja bi trebala dati precizniju sliku o psihofizičkom stanju počinitelja“, priopćila je Niesen.

Kako je nadalje priopćeno, osumnjičeni nije poznavao osmogodišnju žrtvu, majku žrtve kao ni treću osobu, 78-godišnju ženu koju je također pokušao gurnuti pod nadolazeći vlak.

Dječaka (8) je pod vlak gurnuo zbog osvete? Dijete preminulo
Dječaka (8) je pod vlak gurnuo zbog osvete? Dijete preminulo

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer prekinuo je odmor i trenutačno se savjetuje sa sigurnosnim povjerenicima saveznih pokrajina.

Nekoliko političara je zatražilo više sigurnosne standarde na kolodvorima poput uvođenja dozvole ulaza na perone samo za osobe koje posjeduju kartu.

Njemačke željeznice, međutim, smatraju da bi takve mjere, s obzirom na više od 5600 kolodvora i željezničkih postaja u Njemačkoj, stajale državu milijarde, uzrokovale bi gužve i na kraju ne bi jamčile potpunu sigurnost.

I Njemački sindikat policajaca (GdP) ocijenio je da ni više policijskog osoblja na kolodvorima ne bi moglo spriječiti takvo zlodjelo.

Potpredsjednik GdP-a Joerg Radek je istodobno upozorio i na moguće ponavljanje ovakvih zločina.

Gurnuo je pod vlak dječaka (8): Ozljede su bile teške, umro je..
Gurnuo je pod vlak dječaka (8): Ozljede su bile teške, umro je..

Njemački mediji su prije toga osumnjičenog spominjali u kontekstu scene krijumčara droga u blizini frankfurtskog glavnog kolodvora koja je u rukama bandi iz Eritreje i Somalije, ali se zasad ne zna zašto je osumnjičeni s prebivalištem u Švicarskoj boravio u Frankfurtu.

Za utorak poslijepodne u Frankfurtu je zakazana komemoracija za ubijenog dječaka, a njegova smrt u medijima je izazvala brojne rasprave o odnosu prema izbjeglicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.