Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muškarac se raznio u Kairu, a poginula su i dva policajca

None Foto: AMR ABDALLAH DALSH

Muškarac je postavio eksploziv ispred jedne džamije u petak. Iako su ju stručnjaci uspjeli deaktivizirati, on je aktivirao eksplozivno sredstvo koje je imao na sebi i ubio policajce koji su ga hvatali

Muškarac se raznio u starom dijelu egipatskog glavnog grada Kaira pri čemu su poginula i dva policajca koji su išli za njim, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova kasno u ponedjeljak.

Još dva policajca ranjena su u eksploziji do koje je došlo u četvrti al-Darb al-Ahmar, vrlo blizu starog dijela grada.

Policija je identificirala muškarca kao osobu koja je postavila eksploziv ispred jedne džamije u petak. Stručnjaci su ju uspjeli deaktivirati.

Policajci su ga locirali i krenuli za njim, a on je aktivirao eksplozivno sredstvo koje je nosio na sebi, kazalo je ministarstvo.

 

Foto: Ilustracija 

Komentari (2)
  • Dok je ovakvih fanatika....ništa dobro ne očekujmo !

    19. 2. 2019,   01:13
  • I sad kada mi netko kaže ili napiše "islam". Kakve veze ima islam sa debilima koji postavljaju bombe ispred crkava, džamija i šta ja znam sve. Ako on postavi bombu ispred crkve i ako on postavi bombu ispred džamije to znači da je terorist i ubojica, a ne znači da ga vjera uči da ubija. Jer, samim činom napada na ljude u džamiji potvrđuje ono što tvrdim odavno: Njima vjera nije bitna, njima nacija nije bitna. Njima je bitan kaos kako bi ostvarivali svoje pogane ciljeve. Najbolji primjer je oslobađanje Mosula u Iraku. Ostali su zaluđeni vojnici da se bore do kraja, a zapovjednici su uzeli milijune dolara i pobjegli. Je li to taj "vjerski terorizam". hebe se njima za vjeru. Lova je u pitanju, zar ne?

    19. 2. 2019,   12:15