Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nožem napao učenike u školi u Kini: Najmanje 20 ozlijeđenih

Troje ima teške tjelesne ozljede, ali su stabilno izvijestili su lokalni mediji.  Muškarac je učenike napao oko 11.15 sati po lokalnom vremenu u četvrti Xicheng, a policija ga je uhitila

Muškarac je uhićen nakon napada na učenike osnovne škole u utorak u Pekingu, objavile su lokalne vlasti.

Dvadesetero djece ozlijeđeno je i odvezeno u bolnicu, objavile su vlasti četvrti Xicheng na društvenim mrežama. Troje je pretrpjelo teške ozljede no u stabilnom su stanju.

Vlasti Xichenga nisu objavile detalje napada no na društvenim mrežama objavljeno je da se radilo o napadima nožem.

Policija je odbila komentirati slučaj.

Takvi su zločini rijetki u Kini no zabilježena je serija napada noževima i sjekirama posljednjih godina, od kojih mnoga usmjerena na djecu.

U siječnju 2017. muškarac na jugu Kine izbo je 12 djece zbog toga što se njegov život nije odvijao prema očekivanjima i zbog spora sa susjedom. Pogubljen je proteklog mjeseca.

Komentari (6)
  • Kina će taj slučaj riješiti efikasno, za dva tjedna, ako je bolestan bolnica, ako nije groblje i aj bok.

    8. 1. 2019,   09:20
  • ni kina nije kompaktna kao što se misli, postoje tu i muslimani i tibetanci i kinezi koji se ne slažu s postojećim režimom. iako to ovdje ne piše, zločin je počinio musliman, a njih ima - Ujgura (8.030.000) i Kazasa (1.240.000) kojima treba pribrojiti i "Hui-e", kako se nazivaju kinezi muslimani kojih ima 9.570.000)

    8. 1. 2019,   09:36
  • Pa kod nas je to postala odavno svakodnevica ,nešto se dozna večina zataška a ono kaj se dozna ti su brzo vani jer su po pravilu prvi put kažnjavani iako sumnjam a i iz uglednih su obitelji ,kinezi ne gledaju kaj si tko si več kriv si amen zakon isti za sve i sve pet na stadion i the end

    8. 1. 2019,   09:14