Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muškarci, oprez! Nemojte slati fotografije goloj ženi iz Istre...

None Foto: Fotolia

VREBA IH U ISTRI: Dvojica muškaraca od nepoznate žene primili su video poziv. Žena je bila gola i nakon kraćeg razgovora, došla je do njihovih privatnih snimki. Zaprijetila je da će ih objaviti

Istarska policija upozorava građane na oprez prilikom komunikacije na društvenim mrežama, a pogotovo s nepoznatim osobama. Naime, u posljednja dva dana istarska policija je zaprimila prijave dvojice muškaraca, od kojih su nepoznati počinitelji pokušali iznuditi novac u zamjenu da ne objave njihove kompromitirajuće fotografije i snimke.

Obojica muškaraca su, kažu u policiji, prijavila kako su početkom ožujka od nepoznate ženske osobe, putem aplikacije za komunikaciju na društvenoj mreži, zaprimili dolazni video poziv. Ženska osoba je bila naga te je nakon kraće komunikacije s muškarcima, došla do njihovih privatnih fotografija i video snimaka.

Žena je zaprijetila da će objaviti navedene kompromitirajuće materijale ukoliko joj se ne isplati određena količina novca. Oštećeni su joj odbili dati novac, nakon čega je žena na profilu jednog od muškarca na društvenoj mreži objavila njegovu snimku. Policija utvrđuje sve okolnosti slučaja i tragaju za iznuđivačima.

Ukoliko vas osoba potiče na slanje intimnih fotografija ili seksualno eksplicitno ponašanje, stoji u policijskom upozorenju, vodite računa o tome da može iskoristiti vaše povjerenje jer ne znate tko se nalazi s druge strane nepoznatog profila. Slanje fotografija nagog tijela ili razodijevanje pred web kamerom nikada nije dobra ideja, bez obzira koliko povjerenja imate u osobu s kojom komunicirate.

Naime, kada nešto pošaljete, potpuno gubite kontrolu nad poslanim. Čak i kada obrišete objavljenu fotografiju ili snimku ili kada ju obriše onaj tko ju je objavio, ne možete znati da li je taj materijal u međuvremenu možda netko drugi pohranio.

Ukoliko osoba kojoj ste poslali intimne fotografije ili snimke ili koja vas je navela na seksualno eksplicitno ponašanje pa snimila, prijeti da će objaviti kompromitirajući materijal, prijavite to policiji na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Ne brišite sadržaj komunikacije s počiniteljem kako bi policijski službenici lakše utvrdili identitet osobe koja vam prijeti i traži od vas da nešto učinite na svoju ili tuđu štetu.

Komentari (108)
  • JAO MUZ, 100 EURA, 50 EURA..... Tri bračna para proslavljaju svoje godišnjice braka u jednom hotelu. Poslije večere svaki par ode u svoju sobu. Ujutro na doručku našli se muškarci, i to jedan sa šljivom ispod oka, drugi sa slomljenom rukom, a treći sa slomljene obje noge… Pitaju prvog što mu se desilo, a on im kaže: – Ne pitajte, ušli mi u sobu, krenuli se kresati, završimo i ja iz navike iz džepa izvadim 100 eura i pružim ženi. Ona se toliko naljutila da je dohvatila pepeljaru i ravno u oko. Drugi će: – Ma ista stvar. Došli u sobu obavili posao, ja iz navike izvadio 100 eura kad ona meni vraća 50. Zamahnem rukom da je udarim, a ona se sagne i ja zveknem ravno u zid! Treći priča: – Ja sam još gore prošao. Dođemo mi u sobu, krenemo se kresati, kad usred akcije netko pokuca. Moja žena se uplaši i iz navike vikne: “Jao, muž!”, a ja budala ravno kroz prozor.

    7. 3. 2017,   14:16
  • 24Portaluše skužile kako do love, ni orale ni kopale... XD

    7. 3. 2017,   14:05
  • Ne kužim! Ona bi ih ucijenjivala sa slikama njihovih spolnih organa? Kakvi god da su, veći su od njenog! Čemu sram?

    7. 3. 2017,   14:35