Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mustač je stigao u Hrvatsku: Policija je objavila video

None Foto: Peter Kneffel/DPA/PIXSELL

Predaja je realizirana na osnovi Rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne Županijskog suda u Velikoj Gorici, temeljeno na presudi kojom se potvrđuje i preuzima izvršenje presude o doživotnom zatvoru

Tijekom četvrtka uspješno je proveden transfer osuđenika na zatvorsku kaznu od 40 godina, objavio je MUP.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Policajci Ekipe za posebne zadaće Interventne jedinice policije iz Zagreba preuzeli su od redarstvenih snaga Njemačke i u Zatvor u Zagrebu predali hrvatskog državljanina (1942.). Predaja je realizirana na osnovi Rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne Županijskog suda u Velikoj Gorici, temeljeno na presudi kojom se potvrđuje i preuzima izvršenje presude o doživotnom zatvoru Visokog zemaljskog suda u Munchenu za kazneno djelo teškog ubojstva. Kazna koju je izrekao njemački sud prevedena je presudom Županijskog suda u Velikoj Gorici na 40 godina zatvora - objavio je MUP.

Urteilsverkündung gegen jugoslawische Ex-Offiziere ŠEF TAJNIH SLUŽBI Zdravko Mustač dolazi na odsluženje kazne u Hrvatsku

Riječ je o Zdravku Mustaču koji je u Njemačkoj zajedno s Josipom Perkovićem osuđen za sudjelovanje u ubojstvu emigranta Stjepana Đurekovića, u četvrtak rano poslijepodne je izručen Hrvatskoj.

Komentari (62)
  • Koliko je ovakvih još na slobodi i uživaju Hrvatske mirovine !?

    28. 11. 2019,   16:15
  • Sva trojica – Franjo Tudman, Zdravko Mustac i Josip Perkovic – bili su clanovi Saveza komunista Jugoslavije. Perkovic i Mustac su bili celnici UDB-e. Franjo Tudman je bio general Jugoslavenske narodne armije (nacelnik kadrovske službe) i suradnik UDB-e i KOS-aMedunarodni sud u Haagu proglasio je Franju Tudmana „vodom udruženog zlocinackog poduhvata“. Sud u Njemackoj sumnjici Mustaca i Perkovica za umiješanost u ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Ðurekovica dok je Franjo Tudman dao ubiti hrvatskog emigranta Blaža Kraljevica. Franjo Tudman bio je Predsjednik Hrvatske za vrijeme Domovinskog rata. Mustac i Perkovic su bili nacelnici hrvatske obavještajne službe za vrijeme Domovinskog rata (Perkovic cak i zamjenik ministra obrane). Pa po cemu se to onda Tudmanova karijera razlikuje od Mustaceve i Perkoviceve? .............Po kojoj je to logici Tudman heroj a Perkovic i Mustac zlocinci?

    28. 11. 2019,   18:00
  • Samo za Mustaca i Perkovica bi trebalo otvorit Goli oto9k, pa da kaznu odsluzuju u uvjetima koje se davali njihovi nalogodavci Hrvatima i drugim "okrivljenicima".

    28. 11. 2019,   16:24