Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muž danske kraljice Margarete ne želi biti pokopan uz nju

None Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Duboko nezadovoljan što je uvijek u sjeni svoje supruge, 83-godišnji princ je odlučio da nakon smrti neće počivati uz svoju životnu družicu koja se "složila" s tom odlukom

Suprug danske kraljice Margarete II., princ Henrik koji je francuskog podrijetla, ne želi nakon smrti biti pokopan uz svoju suprugu, priopćila je u četvrtak kraljevska palača.

Duboko nezadovoljan što je uvijek u sjeni svoje supruge, 83-godišnji princ je odlučio da nakon smrti neće počivati uz svoju životnu družicu koja se "složila" s tom odlukom, rekla je za dnevni list BT ravnateljica tiskovnog ureda kraljevske palače Lene Balleby.

Odgovarajući na upit AFP-a, glasnogovornik palače je potvrdio informacije lista ne navodeći druge pojedinosti.

Odluka princa Henrika, koji nikada nije stekao naslov i dužnost koje je želio, povezana je s činjenicom da u životu nije bio jednak sa svojom ženom, pa ne želi to biti ni nakon smrti, obrazložila je Balleby.

Henrik nikada nije skrivao nezadovoljstvo zbog toga što nije stekao naslov kralja i to ga je zadnjih godina sve više frustriralo, dodala je.

Premda je odbio počivati uz suprugu u kraljevskoj grobnici u katedrali u Roskildeu, gdje se po običaju ukapaju kraljevski parovi, princa će pokopati u Danskoj.

"Voli Dansku i više od 50 godina je radio za Dansku. Princa će zato pokopati u Danskoj".

 

Komentari (13)
  • Ajoj , ne bi ni ja .

    4. 8. 2017,   00:15
  • Ništa čudno kada su jedan drugome bili samo dekoracija za javnost.

    4. 8. 2017,   07:07
  • Računa čovjek bar da mu da mira na drugom svijetu !

    4. 8. 2017,   10:36