Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muž joj odrezao nos i uši, u SAD-u će joj vratiti lice

None Foto: CNN 3

Mladoj Afganistanki muž je odrezao uši i nos jer ga je pokušala ostaviti. Završila je u zatvoru. Liječnici u SAD-u pokušat će joj rekonstruirati lice

Afganistanku Bibi Aishu (18) roditelji su natjerali da se sa 12 godina uda za talibana. Živjela je s njegovom obitelji u kojoj je postala zarobljenica, a njega nije ni vidjela jer se borio u Pakistanu. Pokušala je pobjeći, nakon čega su je strpali u zatvor. Predsjednik ju je pomilovao i smanjio joj kaznu s tri godine na pet mjeseci. Nakon povratka kući u ožujku ove godine, muž joj je za kaznu odsjekao nos i uši. Jedva je preživjela, a zahvaljujući utočištu žena u Kabulu otputovala je u Ameriku.
- Šokantno je vidjeti da se netko ova brutalno ponio prema mladoj ženi. Ništa slično ranije nisam vidio - rekao je kirurg Jeff Lewis. Bibi se oporavila u američkoj vojnoj bazi gdje su je skrivali sve dok nije otputovala u SAD. Djevojka je naglasila kako se veseli što će je u Americi liječiti. U centru za opekotine Grossman u Sherman Oaksu počet će osam mjeseci dugu terapiju prilikom koje će joj rekonstruirati lice. Istaknula je kako joj je kliniku preporučila i Zubaida Hasan, djevojka koju su također zlostavljali na sličan način. Dodale su kako se i prema Afganistancima ponašaju ljubazno te paze na njih.

Komentari (31)
  • neke bi trebalo preventivno kastrirati

    8. 8. 2010,   08:41
  • Bolesnici,sad ce se cura bar spasit samo nek ona ostane u Americi

    8. 8. 2010,   08:41
  • Najvise bih volio sve ovakve monstrume okupiti na jednom mjestu i da ono sto su cinili drugima cine medjusobno.

    8. 8. 2010,   08:41