Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muzej suvremene umjetnosti u Parizu otvorio vrata nudistima

None Foto: POOL 6

Muzej Palais de Tokyo, smješten u pariškome 16. arondissementu osigurao je "posebno vrijeme za posjet" nudistima kako bi u sklopu jedinstvenoga "naturističkog dođaja" mogli obići izložbu

Pariški muzej suvremene umjetnosti prvi je put u subotu otvorio vrata nudistima, postavši tako prva galerija u gradu koja je pristašama tog pokreta odobrila pristup jednome hramu umjetnosti. 

Muzej Palais de Tokyo, smješten u pariškome 16. arondissementu osigurao je "posebno vrijeme za posjet" nudistima kako bi u sklopu jedinstvenoga "naturističkog dogđaja" mogli obići izložbu. 

Događaju je, po izjavama naturističkih aktivista prisustvovalo 160 sljedbenika pokreta. Po njihovu mišljenju on predstavlja "prekretnicu u jednoj od svjetskih prijestolnica kulture". 

"Životni način nudista je da budu goli. A kultura je sastavni dio našega svakodnevnog života i ovo je za nas posebna prilika", izjavio je glasnogovornik Udruge nudista u Parizu Julien Claude-Penergry. "Danas se nazori mijenjaju, a nudisti ruše barijere i tabue", dodao je. 

Po podacima udruge koja, samo u Parizu ima 88.000 sljedbenika, u Francuskoj ih je oko 2,6 milijuna. 

Posjeti nudista muzejima u svijetu nisu ništa novo ni neobično. Bečka galerija pozvala je posjetitelje da skinu odjeću tijekom posebne izložbe organizirane 2013. čija je tema bila muška nagost, a i jedan australski muzej nedavno je otvorio vrata naturistima. 

 

VIDI OVO: 5 najgorih stvari koje ti se mogu dogoditi za vrijeme seksa!

Komentari (3)
  • Nudizam je super. Ali zna se gdje. Na plaži, u naturističkom kampu, kod kuće. A ovo je smiješno.

    8. 5. 2018,   11:22
  • manijaci eto neka ih dica sada gledaju SVAŠTA

    8. 5. 2018,   11:04
  • nudisti i kultura - oksimoron - mislim - da ništa drugo - gdje je tu higijena - pa tko bi sjeo na stolicu od koju su oni obrisali čmar i gole genitalije -a mogli su i izut obuću kad su već "prirodnjaci" - to je bit će samo erotski egzibicionizam - i pećinski čovjek je pokrivao intimu da bi se razlikovao od živine

    8. 5. 2018,   13:22