Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na 16. rođendan ušao u školu i zapucao: Ubio je dvoje učenika

None Foto: Reuters/PIXSELL 3

Pucnjevi popraćeni vriskom odzvanjali su u četvrtak ujutro u srednjoj školi nedaleko Los Angelesa. Naoružani 16-godišnjak, također učenik škole, hicima iz pištolja ubio je dvoje, a ranio troje svojih kolega

Nešto prije 07:45 po lokalnom vremenu, policija je stigla u srednju školu Saugus gdje je pronašla šestero ljudi s prostrjelnim ranama, uključujući i napadača. Zatim su policajci okupirali okrug škole koju pohađa oko 2300 učenika.

Svjedoci tvrde kako je vladalo opsadno stanje, naoružani do zuba, specijalci češljali su svaki dio škole i dvorišta, učenici su ležali na travnjacima iščekujući hitnu pomoć, dok su ostali čekali s profesorima zaključani u učionicama sve dok netko nije došao po njih i izveo ih na sigurno. 

Pucao si u glavu

Nakon sat vremena agonije, policija je objavila kako je uhvatila napadača koji se nalazi u bolnici kada si je nakon napada pucao u glavu.

Iako njegov identitet još uvijek nije poznat, šerif Kent Wegener rekao je da je osumnjičenom taj dan bio rođendan te da razlog njegovog čina još uvijek nije utvrđen.

Tinejdžer je stajao na sred učionice kada je iz ruksaka izvadio pištolj kalibra .45 te otvorio vatru svoje kolege, nakon čega je pištolj uperio prema sebi. 

Petero ljudi iz škole hitno su prevezeni u bolnicu Henry Mayo Newhall, a dvoje učenika, djevojčica (16) i dječak (14) preminuli su od zadobivenih ozljeda tijekom pucnjave.

Troje njih, dvije djevojčice u dobi od 14 i 15 godina te 14-godišnji dječak zadržani su u bolnici, a njihovo zdravstveno stanje još uvijek nije poznato. 

 

Komentari (2)
  • Hm, nije afro-amerikanac, nije isilovac, nije ni meksikanac...zanimljivo, bijelac.

    15. 11. 2019,   09:34