Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na 42 mjesta u Splitu pitku vodu dostavljaju cisternama

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija u utorak je izvijestila da je napravila raspored prema kojem će se tijekom dana cisternama dovoziti voda na 42 mjesta na području Splita, Podstrane, Solina, Klisa i Kaštela

Cisternama će se u utorak dostavljati pitka voda na ukupno 42 mjesta na splitskom području, s obzirom da je uslijed obilnih kiša prekomjerno zamućena voda iz izvora rijeke Jadro koji pitkom vodom snabdijeva to područje.

Splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija u utorak je izvijestila da je napravila raspored prema kojem će se tijekom dana cisternama dovoziti voda na 42 mjesta na području Splita, Podstrane, Solina, Klisa i Kaštela.

Zbog zamućenja vode na izvorištu rijeke Jadro te posljedičnog zamućenja vode iznad dopuštenih vrijednosti i u vodoopskrbnoj mreži, stanovništvu šireg područja grada Splita savjetuje se da vodu iz slavina prokuhavaju prije uporabe za piće.

Iz Vodovoda kažu kako djelatnici laboratorija za pitke vode i Uprava te tvrtke redovito prate situaciju, te će o svim eventualnim promjenama javnost na vrijeme informirati.

Komentari (6)
  • Već mjesecima kupujem vodu za piće (Sućidar Split),pa se mislim da bi mi grad trebao refundirati račun ..

    27. 11. 2018,   14:23
  • ja mislio drogu a ne vodu

    27. 11. 2018,   13:44