Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na alpinisticu je pala stijena: 'Nije bilo šanse da se spasi"

Pročelnik stanice HGSS-a Gospić Josip Brozičević rekao je u nedjelju kako je riječ o iskusnim penjačicama koje su se penjale uobičajenim smjerom

Alpinistica iz Zagreba je poginula na Velebiti u subotu. Odronio se veliki komad stijene i pao na ženu. Nesreća je bila u Rujičinom kuku u smjeru Austrijski greben u trećoj dužini, na približno 100 m.

TRAGEDIJA Na alpinisticu iz Zagreba pala stijena na Velebitu i ubila ju

Pročelnik stanice HGSS-a Gospić Josip Brozičević rekao je u nedjelju za RTL kako je riječ o iskusnim penjačicama koje su se penjale uobičajenim smjerom. Dodao je kako "gotovo da nije bilo šanse da se djevojka spasi".  

- S obzirom na okolnosti koje su nastale, znači odlamanja velikog komada stijene i ozljedama koje su izazvane velikim otvorenim prijelomom natkoljenice, vrlo brzo je djevojka iskrvarila zbog čega je nakon nekoliko sekundi nastupila smrt - rekao je. Iako je u akciju spašavanja teško ozlijeđene alpinistice vrlo brzo poslano 10 pripadnika HGSS-a, za nju je bilo prekasno. Pomoć je pozvala slovenska alpinistica jer dvije djevojke koje su se penjale nisu bile u dosegu mobitela. Spasioci HGSS-a došli su do njih za sat vremena, no djevojci nije bilo spasa.  

Komentari (15)
  • Vjerujem da u ovakvim slučajevima na teren izlaze i druge službe zašto se njh ne spominje, sućut obitelji.

    21. 4. 2019,   21:48
  • Iskrena sućut obitelji

    21. 4. 2019,   21:24
  • Da stijena ovako padne je fakat manja mogučnost nego da dobiješ na lottu, jadna žena, stvarno je baksuz.

    22. 4. 2019,   09:44