Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na 'bolovanju': Stručnjaci kipu glancali mlaznicu i polirali tijelo

None Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL 3

Nepoznati vandal u mališanovu je mlaznicu prije nekoliko dana gurnuo tvrdi predmet, koji je zaustavio protok vode, pa je kipić ostao bez glavnog obilježja. Obnovljen je

Nestanak Augustinčićeva Dječaka sa Svačićeva trga izazvao je mnoga nagađanja javnosti, no zapravo je situacija bolja no što se strahovalo...

Dječak, Manequinn-pisse, naime, nije ni ukraden ni uništen nego je bio na kraćem “bolovanju”. Nepoznati vandal u mališanovu je mlaznicu prije nekoliko dana gurnuo tvrdi predmet, koji je zaustavio protok vode, pa je kipić ostao bez glavnog obilježja, snažnog mlaza koji je štrcao prilično daleko.

Dječak se vraća na uređeni trg

Figurica znamenitoga klanječkoga kipara stajala je na tome mjestu od 1950. do prije nekoliko dana, u istoj, samodopadnoj pozi.

- Uzeli smo ga prije dva dana. Dojavljeno je da je oštećen. Bio je na restauraciji. Grad Zagreb je vrlo agilan kad je riječ o održavanju, njezi i restauraciji skulptura - kaže nam Damir Ujević, vlasnik Ljevaonice Ujević, u kojoj su skulpturu renovirali i popravili.

Svačićev trg obnovljen je prije dvije godine. Grad je u taj zahvat uložio oko 1,5 milijuna kuna. Sad će sve na njemu opet blistati kao nekad, uz žubor nove mlaznice. 

Komentari (39)
  • Ponovno se može uspoređivati mjera, ali daljine izbacaja. Sve ispod ponuđenog je zabrinjavajuce i treba dovesti u red redovnim treningom..... :)

    24. 8. 2014,   13:14
  • Eeee nekada sam i ja mogao tako daleko:)))

    24. 8. 2014,   11:17
  • Na malom obavili kateterizaciju....

    24. 8. 2014,   11:56