Obavijesti

News

Komentari 38

Na curicu pao gol: Država mora obitelji platiti 600.000 kuna...

Na curicu pao gol: Država mora obitelji platiti 600.000 kuna...
1

Sud je utvrdio da su otac i majka pretrpjeli teške duševne bolove zbog smrti kćeri, koju su teško proživljavali i koju i danas teško proživljavaju, jer stalno osjećaju njezin gubitak i prazninu uslijed toga

VIDEO

Prije deset godina na nogometnom igralištu u Lužanu kod Varaždina dogodila se tragedija. Djevojčica se uhvatila za gornju prečku te se na nju srušio gol te je prikliještio na tlo.

Pritom je teško ozlijeđena, odnosno razderana joj je jetra te je od posljedica ozljeda preminula, 22. lipnja u bolnici KB Merkur u Zagrebu.

Kazneni postupak pred Općinskim sudom u Varaždinu vođen je protiv čelnih ljudi Općine Gornji Kneginec.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na kraju se ispostavilo da je zemljište državno, a ne općinsko, a mještani su golove za nogomet postavili samoinicijativno.

- Republika Hrvatska nije poduzela nikakvu radnju u cilju učvršćenja ovih golova koji su se nalazili na igralištu, a na način da isti ne predstavljaju opasnu stvar, a kao što je to bio gol čija je gornja stativa prilikom rušenja pala na tijelo pokojne. Naprotiv, u konkretnom slučaju se može zaključiti da tuženik u odnosu na pitanje ove opasnosti nije vodio baš nikakvu brigu o predmetnoj nekretnini - stoji u presudi.

 

Sud je utvrdio da su otac i majka pretrpjeli teške duševne bolove zbog smrti kćeri, koju su teško proživljavali i koju još i danas teško proživljavaju, jer stalno osjećaju njezin gubitak i prazninu uslijed toga.

Njezin brat pretrpio je i strašni šok zbog ovog događaja, a s obzirom da se kao dječak, koji je u to vrijeme imao osam godina, nalazio na mjestu događaja.

Tako je sud za tragediju odgovornu proglasio državu te je ocu, majci i bratu dosuđena odšteta od 600.000 kuna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.