Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Požar na 9. katu: Pas ostao u stanu, nisu ga uspjeli spasiti...

None Foto: Čitatelj 24sata 7

Vatrogasci su ubrzo stigli i lokalizirali požar, a sada čekaju da se dim raziđe kako bi mogli ući. Prema prvim informacijama za vrijeme požara u stanu nije bilo stanara

U neboderu u Šibenskoj ulici na splitskom Kmanu, oko 10.40 sati, izbio je požar. Vatra se vrlo brzo razbuktala, a plamen i dim sukljali su kroz balkon prijeteći i drugim stanovimaNa terenu su vatrogasci i policija.

- Požar je buknuo na devetom katu. Na teren je izašlo 18 vatrogasaca s pet vozila, od čega su četiri iz JVP Split te jedan gasiteljski tim iz DVD-a Split. Požar je lokaliziran, a sada ćemo ga još dogasiti. Vatrogasci su ušli unutra. Dok je jedan tim gasio, drugi je pretraživao prostor. Nismo pronašli stanare, ali unutra je ostao pas koji je stradao - kazao nam je Ivan Kovačević, zapovjednik JVP-a Split. 

Kako doznajemo u stanu su  izgorjela kuhinja i dnevni boravak, dok su dvije sobe vatrogasci uspjeli spasiti. Zadimljeno je i ulazno stubište no drugih oštećenja na stubištu i okolnim stanovima nema.

U stanu živi otac s troje odrasle djece koja su u trenutku požara bila na poslu, a otac je bio vani. Na povratku kući vidio je dim, ali do dolaska vatrogasaca plamen se razbuktao.

Komentari (52)
  • U ovoj neimaštini da mi šupa zgori bil bi u banani, fakat mi je žal ljudi jbg fakat kad se nekom tak nekaj desi nema mjesta sarkazmu aj bok

    14. 5. 2015,   11:58
  • Jadan pas,kako ga nisu uspijeli nac i spasit?

    14. 5. 2015,   13:19
  • Kako nitko od stanara u zgradi nije čuo da pas laje, a sigurno je lajao....Možda su mogli na vrijeme spriječili požar..

    14. 5. 2015,   12:16