Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na društvenoj mreži: Optužili ga zbog vrijeđanja policajaca

Putem društvene mreže prije tri dana muškarac (31) objavio je svoju fotografiju s uvredljivim sadržajem na engleskom jeziku, odnosno slovima A.C.A.B.

Nakon što je na na društvenoj mreži objavio za policajce uvredljivi slogan "All Cops Are Bastards - A.C.A.B" (Svi policajci su gadovi), virovitičko-podravska policija je podnijela optužni prijedlog protiv 31-godišnjaka, kojega tereti zbog omalovažavanja i vrijeđanja MUP-a i policijskog službenika. 

Policija je u srijedu izvijestila kako se 31-godišnjak fotografirao kod Spomen obilježja poginulim policajcima za vrijeme Domovinskog rata, ispred zgrade PU virovitičko-podravske.

 Nakon toga je putem društvene mreže prije tri dana objavio svoju fotografiju s uvredljivim sadržajem na engleskom jeziku, odnosno slovima A.C.A.B.

 Inače, taj su slogan prvi upotrijebili skinheadsi u Engleskoj 1970-ih godina, a obrzo je postao univerzalni uzvik urbane gerile na stadionima i ulicama.

 Taj slogan u Hrvatskoj najviše koriste navijačke skupine, često ispisujući grafite po zidovima svojih gradova kako bi upozorili da policija prema njima provodi nezakonitu represiju.

Komentari (32)
  • kako se 31-godišnjak fotografirao kod Spomen obilježja poginulim policajcima za vrijeme Domovinskog rata.. sa porukom acab..?? ajd da je neki balavac.. al 31 godišnjak omalovažava policajce koji su poginuli u domovinskom ratu..da bi on sad u slobodnoj HR mogao laprdati gluposti po internetu... ili je srbin ili mu droga mozak pojela..

    31. 1. 2018,   13:18
  • Always Carry A Bible , mozda je to mislio :)

    31. 1. 2018,   13:22
  • Očito nažalost na drugi način nije mogao doći do izražaja... Jad i bijeda te sramota svojih roditelja...

    31. 1. 2018,   14:11