Obavijesti

News

Komentari 56

Mladić stradao dok je pokušao ukrasti bakar s trafostanice

Mladić stradao dok je pokušao ukrasti bakar s trafostanice
1

Predrag Bjelobrk (24) se na trafostanicu popeo oko 2.50 sati. Uslijed zatvaranja strujnog kruga odbačen je s pet metara na suhozid. Preminuo je od teških ozljeda

VIDEO

S pet metara visoke trafostanice Bukarice u Mokrom Polju kraj Knina u subotu oko 2.50 sati pao je 24-godišnji Predrag Bjelobrk iz Radučića. Policija je šturo izvijestila kako se on "prethodno popeo na trafostanicu i uslijed zatvaranja strujnog kruga s visine oko pet metara je odbačen na suhozid gdje je uslijed zadobivenih ozljeda uskoro i preminuo". 

Kako saznajemo u Radučiću, mladić je posljednjih nekoliko godina živio u Kistanjama. Tamo s djevojkom iz Janjeva ima dvoje djece. Kažu da je Predrag bio krasan momak, iako je imao problema sa zakonom i znao je raditi probleme kad popije. Nedavno se vratio iz zatvora i nije imao posla, tako da su on, nevjenčana supruga i djeca živjeli od socijalne pomoći i pomoći obitelji. 

Govori se da je mladić stradao dok je s trafostanice i dalekovoda pokušao skinuti bakrene žice, koje je namjeravao prodati na tržištu sekundarnih sirovina. Nije znao da je su žice pod naponom.

- Bili sam tu večer s njim u gostionici u Radučiću. S društvom je igrao balote. Nije pio alkohol. Zvao sam ga da sjedne sa mnom u auto i ode kući spavati, ali on je inzistirao da ostane i da kasnije ide u Kistanje. Znam da nije bio svetac, ali mi se čini nevjerojatno da se tek tako popeo na trafostanicu i krenuo skidati žice koje su pod naponom - ispričao nam je Predragov otac Zran Bjelobrk (50), koji još ne može vjerovati što se dogodilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predrag je do trafostanice otišao u svojoj Opel Vectri zajedno s prijateljem. On je nakon nesreće zvao trećeg prijatelja koji je onda obavijestio policiju. Trafostanicu ni policiji nije bilo lako naći. Riječ o posve pustom području koje je stanovništvo napustilo nakon Oluje. Zoranovi prijatelji zato misle kako je Predrag bio uvjeren da je trafostanica isključena, s obzirom da kilometrima uokolo nema ni jedne naseljene kuće. 

Ovo nije prvi put da na području Elektre Šibenik pokušavaju ukrasti bakar iz trafostanica pod naponom. Prije dvije godine šibenska policija uhitila je trojicu Kaštelana u dobi od 27, 28 i 35 godina, koji su u Primoštenu krali djelove s trafostanice pod naponom, oštetili je i izazvali nestanak struje u dijelu mjesta. Nisu bili ozlijeđeni, a uhićeni su kod druge provale u istu trafostanicu. Inače, kilogram bakra na tržištu sekundarnih sirovina doseže cijenu i do 30 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag