Obavijesti

News

Komentari 4

Na imanju Osame Bin Ladena žele izgraditi vrtić ili groblje

Na imanju Osame Bin Ladena žele izgraditi vrtić ili groblje
1

Radi se o zemljištu veličine 3530 četvornih metara, vrijednom oko 285.000 dolara. Lokalne vlasti i vojska već se neko vrijeme natežu oko imanja

VIDEO

Izbio je spor oko toga što učiniti s posjedom u pakistanskom gradu Abbottabadu na kojem je živio i u kojem je ubijen vođa Al Kaide, Osama bin Laden, piše u petak BBC.

Lokalne vlasti ondje žele izgraditi vrtić, a vojska groblje. Radi se o zemljištu veličine 3530 četvornih metara, vrijednom oko 285.000 dolara. Dvije strane već se neko vrijeme natežu oko imanja, a vojska je u srijedu podigla ogradu, na iznenađenje gradske uprave.

Osama je ubijen u svibnju 2011. u napadu američkih specijalaca na trokatnu zgradu gdje je nekoliko godina živio u tajnosti. Vila i okolno zemljište otad su prazni i neiskorišteni, dok se okolna četvrt naveliko gradi, navodi BBC.

Nakon Bin Ladenove smrti posjed je predan vladi pokrajine Khyber Paktunkhawe, kako bi se spriječilo da postane mjesto hodočašća džihadista i Al Kaidinih simpatizera. Lokalne vlasti žele izgraditi vrtić, a vojska groblje, pri čemu se i jedni i drugi pozivaju na potrebe rastućeg stanovništva.

"Zemljište nam je potrebno jer u okolici nema groblja", rekao je član vojnog vijeća Bashir Khan.

No, ministar informiranja pokrajinske vlade Mushtaq Ghani odbacuje tu ideju ocijenjujući da se zemljište nalazi usred naselja i nije pogodno za groblje.

I dok se spor vojske i lokalne uprave nastavlja, stanovnici također imaju vlastite ideje, a neki predlažu da se na zemljištu izgradi škola za djevojčice.

Ono oko čega se svi slažu jest da, što god se na posjedu izgradi, ne bi smjelo imati veze s Bin Ladenom.

"Groblje je možda bolje rješenje, jer ga nitko ne bi zvao Bin Ladenovim grobljem", rekao je lokalni novinar koji prati spor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.