Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jasminino tijelo dopremili su u zamrzivaču: Uskoro obdukcija

None Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell/Nestali.hr

Obducentima je velik problem to što je tijelo potpuno zakočeno, još uvijek savijeno u položaju u kojem je bilo zaleđeno godinama - s glavom naprijed kod nogu

Sve o stravičnom slučaju čitajte u velikom SPECIJALU

Danas prijepodne trebala bi biti obavljena sudska obdukcija tijela Jasmine Dominić koju su proteklog vikenda pronašli u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu. Tijelo se nalazi na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tijelo je u zgrčenom položaju fetusa, a u bolnicu je dopremljeno u zamrzivaču u kojem je i pronađeno, doznaje Večernji.

Obducentima je velik problem to što je tijelo potpuno zakočeno, još uvijek savijeno u položaju u kojem je bilo zaleđeno godinama - s glavom naprijed kod nogu. Jedan od prvih zadataka obducenata bit će odstraniti sasušenu krv koja se nalazi na glavi, pronaći eventualnu ranu, ustanoviti način njenog nastanka te je li bila smrtonosna, javlja Međimurje.hr.

'BILA JE ZGRČENA' Tijelo u zamrzivaču: 'Vidovnjak nam je rekao da je ona ubijena'

Za to vrijeme zakonski rokovi odvođenja osumnjičene sestre Smiljane Srnec na ispitivanje pred državnim državnim odvjetništvom i sucem istrage u Varaždinu polako se bliže kraju. No, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu želi pričekati nalaz obdukcije.

'Vidovnjak nam je rekao da je ona ubijena'

Čuo sam se s policajcima, idem sad tamo, želim biti prisutan dok se bude radila obdukcija, rekao nam je rođak Jasmine Dominić, istodobno ljutit i tužan.

SUDSKI VJEŠTAK: 'Čudno je da nitko nije znao za jezovitu tajnu u Međimurju...'

Zatekli smo ga u njegovu domu u Palovcu, svega nekoliko ulica dalje od kuće u kojoj je u zamrzivaču u subotu pronađeno tijelo za koje se sumnja da je Jasminino. Zbog njezina ubojstva međimurska policija uhitila je i kazneno prijavila njezinu sestru Smiljanu Srnec (45). Njihov rođak ne vjeruje da se sve dogodilo tako kako je izvijestila policija.

- Meni to sve smrdi. Nakon toliko godina da su je našli u kući u škrinji. I da je tamo bila cijelo vrijeme.

Dok je govorio, od nervoze mu je drhtala usnica. Nije se htio predstaviti, no otkrio je da je na slučaju Jasminina nestanka radio čak i vidovnjak, čijeg se imena nije mogao sjetiti.

- Ja sam prije 15 godina angažirao vidovnjaka iz Bjelovara. Riješio je policiji nekoliko slučajeva i mislio sam da može pomoći i oko Jasmine. Rekao je odmah da je ubijena i zakopana te čak lokaciju gdje je zakopana, no tijelo tamo nije nađeno - rekao je za 24sata.

'Tijelo je bilo zgrčeno'

Tijelo ubijene Jasmine Dominić u škrinji bilo je u jednom komadu, skvrčenih nogu, glave na koljenima, sklupčano u fetus položaju.

ZATUKLA JU JE ZBOG NOVCA? Smiljana godinama uvjeravala obitelj da se čuje s Jasminom

Bilo je zamrznuto, zbog čega se moralo čekati da se odmrzne kako bi se mogla obaviti obdukcija. Položaj tijela i prije obdukcije istražiteljima govori da je Jasminino tijelo u škrinju ubačeno neposredno nakon njezine smrti - prije nastupa mrtvačke ukočenosti. 

 

 

Komentari (82)
  • nekoć smo u zamrzivače metali sindikalne svinjske polovice..situacija se danas u međimurju drastično promjenila

    19. 2. 2019,   09:16
  • Dok nemaš kaj pametnog za pisati onda sa teme napravi sapunicu od 238 epizoda, a kaj češ...

    19. 2. 2019,   09:09
  • Sestra iz pakla.

    19. 2. 2019,   09:06