Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Govoriti da u Hrvatskoj nema slobode medija je smiješno...'

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL 4

Što se tiče izbora za Europski parlament, Plenković je rekao da HDZ na izbore izlazi samostalno i da će imati pobjedničku listu koja će odnijeti rezultat, kao što je to bilo 2013. i 2014. godine

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u ponedjeljak izjavio je kako očekuju pobjedu na nadolazećim izvanrednim izborima u Ličko-senjskoj županiji, kao i veliki uspjeh na europskim izborima sa pet osvojenih mandata.

Plenković je najavio da HDZ na završni skup prije izbora u Ličko-senjskoj županiji izlazi s tri ključne poruke: ravnomjernim regionalnim razvojem i kvalitetnijom sinergijom aktivnosti na razini cijele županije te boljom apsorpcijom europskih sredstava i fiskalnom i funkcionalnom decentralizacijom.  

Zagreb: Darko Milinović osvrnuo se na izbacivanje iz HDZ-a BIT ĆE TIJESNO U Lici utrka HDZ-a i bivših HDZ-ovaca Darka Milinovića

Upitan je li neobično da stranka objavljuje rezultate predizbornih anketa, Plenković je kazao da to nije zabranjeno. 

"Mislimo da je korisno da se u javnosti čuju i neke druge analize, na malo većem uzorku, tako da javnost stvori neka realna očekivanja od izbora", kazao je Plenković.

Što se tiče izbora za Europski parlament, Plenković je rekao da HDZ na izbore izlazi samostalno i da će imati pobjedničku listu koja će odnijeti rezultat, kao što je to bilo 2013. i 2014. godine, te stoji kod ambicije da ostvare pet mandata. 

SVIMA NAJVIŠE IZ PRORAČUNA Štede na naš račun: Samo HDZ ima punu kasicu za crne dane

Plenković: U Hrvatskoj nema cenzure

Na pitanje je li novinarski prosvjed prošle subote u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND) bio ispolitiziran zbog prisutnosti političara, odgovorio je da to nije ništa neočekivano.

"Cijeli taj prosvjed nastojao se iskoristiti od stranaka koje su danas u oporbi za neko njihovo političko profitiranje na temi koja je, ponavljam, apsolutno predimenzionirana. Mislim da u Hrvatskoj nema cenzure", ocijenio je Plenković.

Ogulin: HDZ Karlovačke županije svečano obilježio 29. godinu osnutka A RASHODI 30,15 MILIJUNA Prihodi HDZ-a u 2018. godini bili su gotovo 43 milijuna kuna

"Plasirati tezu 2019. da ne postoji sloboda medija u Hrvatskoj je čak pomalo smiješno. Ne samo da je netočno, nego je smiješno. Mislim da, kad realno pogledate vi svi zajedno, možete o tome posvjedočiti bolje vi nego ja", rekao je Plenković novinarima.

Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a razgovaralo se, uz izborna pitanja, o aktualnoj političkoj situaciji, aktivnostima Hrvatskog sabora i Vlade te o izvješću EU o izlasku Hrvatske iz procedure prekomjernih makroekonomskih neravnoteža. 

 

Komentari (55)
  • Novine su benigne, nema istraživačkog novinarstva i na sceni je dodvoravanje vlasti uz detalje vezane uz Kareušu, Šuputpticu, Severicu ili kak se već zovu.

    4. 3. 2019,   21:38
  • HDZ KRIMINALCI!

    5. 3. 2019,   00:29
  • Kaj je s onim hadezeovskim ubojicom lipicanaca??? Hrt ne smije zuboriti o tome. To se zove cenzura!!!

    4. 3. 2019,   22:07