Obavijesti

News

Komentari 0

Na makarskom području puše orkanska bura, trajekti ne voze

Na makarskom području puše orkanska bura, trajekti ne voze
1

Na dionici između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom

VIDEO

Na makarskom području puše vrlo jaka bura brzinom od 60 do 70 kilometara na sat s orkanskim udarima i do 120 kilometara na sat, a zbog jake bure u subotu od 6 sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin-Makarska, a ne plovi ni trajekt na liniji Sučuraj-Drvenik, doznaje se od Gradskog centra Osejava u Makarskoj.

Na državnoj cesti D8, na Jadranskoj magistrali, mogući su bočni udari vjetra kod Baškog Polja, a na brzoj prometnici od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu brzina kretanja vozila ograničena je na 60 kilometara na sat.

U tunelu Sveti Ilija gdje se prethodna dva dana vozilo naizmjenično, jednim kolničkim trakom, zbog radova u tunelu, od jutros je uspostavljen redoviti promet s brzinom kretanja vozila od 80 kilometara na sat.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od 6,25 autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) otvorene su za sav promet.

Kolnici su vlažni i skliski u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Ponegdje ima i magle.

Smanjena je vidljivost i na autocestama: A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovsko. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Za sav promet zbog radova je zatvorena državna cesta Gračac-Knin (DC1) na dionicama Sučević-Otrić te Prevjes-Kravlja Draga. Mogući obilasci: autocestom A1: čvor Gornja Ploča ili Sveti Rok - čvor Pirovac - DC59 - Kistanje - Knin ili državnim cestama: DC1 - Gračac - Obrovac - Benkovac - Kistanje - Knin (DC1-DC27-DC56-DC59).

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 Gračac-Knin na dionicama Sučević-Otrić (do 31. listopada.) a od 19. listopada radovi su i na dionici Prevjes-Kravlja Draga; DC75 na dionicama Vodnjan – Pula i Tar - Lanterna; DC46 Đakovo-Budrovci; DC206 Hum na Sutli-Kostel; DC502 Smilčić-Pridraga.

Radovi su na autocestama: A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od okotri kilometra vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog); na dionici Istarskog ipsilona tunel Učka-Vranja između tunela Zrinšćak I i Zrinšćak II (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa (zabranjen je prolazak vozilima čija širina prelazi tri metra).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 Točak-Hrvatski Blagaj; DC8 GP Pasjak-Rupa; DC2 u Vukovaru, u Ulici Priljevo; Jadranska magistrala (DC8) u mjestu Murvica Gornja i na čvoru Meterize, DC27 na mostu Obrovac; DC29 u mjestu Novi Golubovec; DC49 u mjestu Dragovci (svakodnevno od 7 do 17 sati); DC66 u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Krapina; DC42 kod mjesta Ljubošina.

Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška, promet će teći uz privremenu regulaciju. Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice. 

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Na izlazu Bajakovo čeka se tri sata.

U prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska i Drvenik-Sućuraj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS