Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na matematičkoj olimpijadi: Naši osmaši osvojili tri bronce

None Foto: Facebook

Hrvatski osmaši osvojili su tri medalje na 23. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi (JBMO) na kojoj je u Cipru sudjelovalo stotinjak učenika iz 16 država.

Brončane medalje osvojili su Namik Agić i Stella Čolo iz Zadra te Emanuel Tukač iz Brezničkog Huma, a to je bilo njihovo prvo sudjelovanje na nekom međunarodnom natjecanju, izvijestile su u utorak voditeljice hrvatske ekipe Ana Ostojić i Mea Bombardelli.

Na natjecanju koje se održavalo od 20. do 25. lipnja u Agrosu sudjelovali su učenici iz zemalja regije te iz Francuske, Kazahstana, Azerbajdžana, Saudijske Arabije i Ekvadora.

Sudjelovanje četveročlane hrvatske ekipe organiziralo je Hrvatsko matematičko društvo, a financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Tema: Hrvatska

Komentari (7)
  • Bravo ekipa, čestitam!

    25. 6. 2019,   22:01
  • Nisu to Nasi, Mislim jesu nasa djeca al ne nasa buducnost. To je buducnost Austrije Njemacke Francuske Irske itd.. Gdje ce ta djeca radit kad zavrse skole ili fakultete. Sa takvim znanjem nece sto posto otic u neku drzacnu sluzbu gdje ce im neki pametni tatin sin sa kupljenom diplomom pametovat ili da odu u neku privatnu firmu i rade 5 - 6 tisuca kuna kad bilo gdje drugdje mogu dobit 3 puta vise odma u startu.

    25. 6. 2019,   16:20
  • Bravo, čestitam.

    25. 6. 2019,   14:16