Obavijesti

News

Komentari 0

Na mjestu kraj kojeg je gorjelo: Na Pelješcu su našli tri bombe

Na mjestu kraj kojeg je gorjelo: Na Pelješcu su našli tri bombe
1

Ljudima su uputili apel da ne ostavljaju minsko-eksplozivna sredstva na otvorenim, javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, a posebno djece...

VIDEO

Tri nagorjele ručne bombe M-75 pronađene su i uklonjene u subotu, 6. listopada na bivšem odlagalištu smeća kod mjesta Mokalo na poluotoku Pelješcu, izvijestila je u utorak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska. Riječ je o području gdje je od 25. rujna do 1. listopada bjesnio velik požar.

Iz dubrovačke policije istaknuli su kako su minsko-eksplozivna sredstava uklonili policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Ljudima su uputili apel da ne ostavljaju minsko-eksplozivna sredstva na otvorenim, javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, a posebno djece te podsjetili da akcija "Manje oružja manje tragedija" još traje.

"Pozivamo građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije", priopćili su iz policije te poručili građanima da takva sredstva ne donose sami u policijske postaje zbog mogućeg aktiviranja ili neželjenog ozljeđivanja, već da o svakoj nakani obavijeste policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Policija će tada, kako se ističe, poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane.

Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.