Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na moru prijeti orkansko jugo: 'Rive će poplaviti, drveće pasti'

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Od sredine dana se na Jadranu očekuje jačane juga, mogući su i orkanski udari. DHMZ upozorava da bi mnoge rive mogle poplaviti, a zbog mokrog tla i vjetra bi stara i bolesna drveća mogla pasti

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je crveni meteoalarm za utorak za Kvarner i Dalmaciju. Za neke regije u unutrašnjosti je izdan narančaste, za neke žuti alarm, dok je jedina regija u kojoj u utorak neće prijetiti nikakva opasnost je zagrebačka. 

Oblačno, kišovito, na moru vjetrovito. Izraženijih pljuskova i obilne oborine bit će na Jadranu i predjelima uz njega. Najmanje će kiše biti na istoku, a u Podunavlju uglavnom suho. Vjetar slab, na istoku umjeren jugoistočni, dok će na Jadranu umjereno i jako jugo jačati pa će od sredine dana mjestimice biti olujno, na jugu moguće i s orkanskim udarima.

Najniža temperatura u unutrašnjosti uglavnom od 3 do 8, a najviša između 9 i 14 °C. Duž obale i na otocima većinom između 13 i 18 °C.

Foto: DHMZ

Na Jadranu i u gorju od utorka do četvrtka biti i vrlo vjetrovito, uglavnom uz jako i olujno jugo. Udari vjetra u utorak mogu dosezati vrijednosti između 20 i 30 m/s (od 70 do 110 km/h). S premještanjem ciklone te visokim valovima za očekivati je i poplavljivanje pojedinih riva. A uz mokro tlo te jak vjetar potencijalnu opasnost mogu prouzročiti i stara i bolesna stabla kojima najviše prijeti rušenje tijekom navedenih vremenskih uvjeta, priopćili su. 

Tema: Hrvatska

Komentari (19)
  • Samo stvarate paniku. Ni prvi ni zadnji put da imamo orkansko jugo.

    11. 11. 2019,   23:09
  • Jugo,a ja spavala do 10 sati . Šta drugo mogu raditi ? A posla imam okolo kuće ohoho....

    12. 11. 2019,   12:27
  • Puše jugo, a ja nostalgičan Jugonostalgičan.

    11. 11. 2019,   23:10