Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na natječaj dao montiranu sliku i odnio prvu nagradu

None Foto: Otvoreno more

Ribolovac Andro Košćina montirao je fotografiju ulova najveće ribe i odnio prvu nagradu časopisa Otvoreno more, što je šokiralo ostale kandidate

Časopis Otvoreno more organizirao je natječaj za najveću ulovljenu ribu. Kako bi spriječili kandidate da šalju fotografije iz privatnog albuma, žiri je postavio uvjet da ribolovac na slici mora držati primjerak časopisa. Prvu nagradu je odnio Andro Košćina za gofa od 56 kilograma. Međutim, uredništvo Narodnog lista došlo je do originalne fotografije na kojoj Košćina nema u ruci časopis i koja je snimljena prošle godine. Grafičari su ustvrdili da je riječ o fotomontaži. Iz Otvorenog mora kažu da nisu zamijetili ništa sporno jer su sliku primili u papirnatom obliku. Košćina je tako prevarom dobio prvu nagradu - vanbrodski motor i eho sonder za ribu plus dvije tisuće kuna gotovine.

Komentari (12)
  • genij! to su naši asevi! tako se uspijeva kod nas - sve za naš voljeni fotošop, naš jedini i voljeni fotošop ni za što!

    27. 12. 2007,   11:49
  • miro333 ti ili slijep ili glup!

    27. 12. 2007,   11:54
  • ja vam napravim 2 takve slike bez montiranja, moze biti i samo slika iz drugog kuta malo blize slikano, a moze biti i napireno uz pomoc photoshop-a. mislim da je prejednostavno to napirit u fotošopu! ali tvrdim da moze biti da ovo uopce nije ista slika nego su dve razlicite! nije bas materijal za optuzit nekog - tipicno ono 24-sata!

    27. 12. 2007,   11:46