Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na natjecanju u jedenju ljutih umaka dvoje završilo u bolnici

None Foto: 24sata

Natjecatelji prije isprobavanja ljutih umaka moraju potpisati izjavu da se natječu na svoju odgovornost no neki nisu znali svoje mogućnosti. Dvoje je ostalo u bolnici

Hitna pomoć u Edinburghu morala je dva puta intervenirati na natjecanju u jedenju curryja nakon što dvoje natjecatelja nije moglo izdržati super ljuti umak, piše Telegraph. Previjali su se na podu od bolova, znojili i padali u nesvijest. Natjecateljica Curie Kim (21) čak je dva puta morala liječniku unutar nekoliko sati jer je probala umak Kismot Killer. 

- Uvijek sam uživala u ljutoj hrani. Završila sam na drugom mjestu, ali sam dva puta morala na hitnu. Nikada nisam osjetila toliku bol kao ovaj put - ispričala je. 

Škotska zdravstvena služba dan nakon natjecanja upozorila je restoran Kismot da provjeri moraju li umaci biti toliko ljuti. 

Natjecatelji prije nego krenu isprobavati umake moraju potpisati izjavu da se natječu na svoju odgovornost. Tijekom natjecanja na raspolaganju su dva medicinska djelatnika, no ove nedjelje ni oni nisu bili dovoljni. 

Abdul Ali, vlasnik restorana u kojem se okupljaju ljubitelji začinjene hrane, priznao je da bi trebao ublažiti umake, ali je istaknuo da su na natjecanju prikupili na stotine funti za humanitarne svrhe. Dodao je i kako je polovica natjecatelja odustala nakon što su vidjeli posljednice ljutih umaka na ostalima.

Komentiraj, znaš da želiš!