Obavijesti

News

Komentari 40

Na nekadašnjoj crkvi okrenuo se križ: 'Mi sada živimo tu'

Na nekadašnjoj crkvi okrenuo se križ: 'Mi sada živimo tu'
1

Vukomerec: Staru crkvu su prenamijenili u stambeni prostor, a dotrajali križ koji se srušio su skinuli te će ga popraviti

VIDEO

Nema tu nekakve velike priče. Prije nekoliko dana je puknuo gornji dio i križ se okrenuo, priča nam stanar kuće u zagrebačkom naselju Vukomerec, koja je nekad bila crkva, a koji je želio ostati anoniman.

Kuća se nalazi na križanju Buzetske i Koparske ulice, a na toj adresi je nekoć bila Župa muke Isusove. Fotografiju križa koji visi naopako poslao nam je naš čitatelj koji kaže kako je križ fotografirao u petak navečer dok je prolazio cestu, a zaintrigirala ga je takva situacija te da je svim prolaznicima križ upadao u oči. Susjedi nisu htjeli komentirati situaciju jer znaju da nitko nije namjerno ostavio križ da visi naopako. U nedjelju je križ već bio uklonjen, a kako kaže stanar kuće, tj. bivše crkve, skinuo ga je da ga popravi.

- Križ smo ostavili nakon što smo se tu uselili. Crkva nam je dopustila da od bivše crkve napravimo kuću za život. Križ visi na onome što je nekoć bio zvonik i htjeli smo ga ostaviti da se zna što je tu bilo. Ali eto, od starosti je otpao gornji dio koji je pridržavao vijak i križ se okrenuo naopako. Odmah sam ga idući dan skinuo kako bih ga popravio i vratit ću križ natrag na zvonik - objašnjava stanar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, Crkva je tu kuću s dvorištem kupila 1973. godine nakon što su odlučili kako će osnovati Župu muke Isusove u Vukomercu. Kuću su godinama dorađivali te joj napravili mali zvonik, a kako se doseljavalo sve više ljudi, odlučili su napraviti novu crkvu stotinu metara dalje na obližnjoj livadi.

Tako su iz stare crkve izašli 2004. godine te su dopustili da se ona prenamijeni u stambeni prostor.

- Na kući se, osim zvonika, vide još neki znaci da je to bila crkva. Imamo zid od staklene cigle u obliku križa - dodao je stanar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a