Obavijesti

News

Komentari 49

Na otočiću kraj Zadra našli 4 magarca: 'Čini se da su parovi'

Na otočiću kraj Zadra našli 4 magarca: 'Čini se da su parovi'
4

Jednom paru smo uspjeli staviti oglave i ukrcati ih na teretni brod. Za to vrijema druga dva su se prestrašila i pobjegla. Tražili smo satima, ali nismo ih pronašli, rekao nam je Neno Stojaković

VIDEO

Magarci su nas zbunjeno gledali. Prišli smo brodicom bliže, a oni su krenuli prema nama. Do koljena su ušli u more. Bili su iscrpljeni i žedni - kaže Neno Stojaković koji je pokrenuo s prijateljima akciju spašavanja.

- Prije mjesec dana išli smo na izlet na otočić Kurba Mala kraj Zadra. Tamo smo zatekli četiri magarca. Otočić je nenaseljen pa smo pretpostavili da ih je netko ostavio - rekao je. Nakon besupješne potrage za vlasnikom, krenuli su u akciju spašavanja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

02:04

Dugo im je trebalo da pronađu brod koji bi magarce mogao prevesti na kopno. Javili su se udruzi Tribunjski tovar iz Tribunja koja im je u tome pomogla, a čak i pristala udomiti magarce na svom ranču. 


- Magarci su jako druželjubivi. Drže se na okupu, a sumnjamo da su parovi s obzirom da se radi o dvije ženke i dva mužjaka - rekao nam je Neno Stojaković koji je sudjelovao u spašavanju. Akcija ipak nije bila u potpunosti uspješna.

- Jednom paru smo uspjeli staviti oglave i ukrcati ih na teretni brod. Za to vrijema druga dva su se prestrašila i pobjegla. Tražili smo satima, ali nismo ih pronašli.

Tribunj je poznat po magarcima, a prema staroj tradiciji, stari magarci ostavljali su se na obližnje otoke da uginu.

- Danas postoje puno bolji načini zbrinjavanja, a još su ovi magarci mladi i zdravi, pa me zaista čudi da ih je netko samo tako ostavio - objasnio nam je Neno. Ovaj tjedan vratit će se i po preostala dva. Teretni brod koji im pomaže stacioniran je na Murteru, pa će trebati nekoliko dana da se opet organiziraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca