Obavijesti

News

Komentari 482

Na otvaranju Islamskog centra u Rijeci više od 20.000 ljudi

Na otvaranju Islamskog centra u Rijeci više od 20.000 ljudi
10

Centar je službeno otvorio vrata uz prigodnu svečanost kojoj su prisustvovali najviši vjerski vjerodostojnici te hrvatski i strani državnici. Ivo Josipović je održao govor

VIDEO

Već od ranog jutra prema Islamskom centru Rijeka stizali su autobusi i rijeke ljudi, hodočasnika, koji su htjeli prisustvovati otvorenju najljepše europske džamije. Procjenjuje se kako ih je do početka, u podne, bilo preko 20 tisuća. Centar je službeno otvorio vrata uz prigodnu svečanost kojoj su prisustvovali najviši vjerski vjerodostojnici te hrvatski i strani državnici. 

- Ova prekrasna građevina je umjetnički doprinos jednog od najznačajnijih suvremenih hrvatskih kipara Dušana Džamonje. S pogledom na Kvarnerski zaljev, čini se kao da je izrasla iz mediteranskog podneblja - započeo je svoj govor Ivo Josipović te dodao kako su tolerancija različitosti, razgovor i suradnja temelj života u svakoj zajednici. Predsjednik je istaknuo kako je Hrvatska zemlja vjerskih prava i sloboda te kako trebamo moći živjeti zajedno u ozračju međusobnog povjerenja i zajedničke vjere.

- A svi vi, Bošnjaci, Albanci, Hrvati, Romi, Arapi, Turci i ostali pripadnici Islamske vjere upravo to pokazujete sve ove godine, kada je bilo najteže pokazali ste kako se brani i kako se gradi Hrvatska - rekao je Josipović. Okupljenima se obratio i Bakir Izetbegović, Član predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Hrvatska je dobro mjesto za život Bošnjaka, način na koji je riješen njihov status može biti primjer i drugim europskim zemljama, oni ovdje žive slobodno

- Hrvatska je dobro mjesto za život Bošnjaka, način na koji je riješen njihov status može biti primjer i drugim europskim zemljama, oni ovdje žive slobodno i ostvaruju u punoj mjeri svoja nacionalna i vjerska prava - rekao je Izetbegović. Na otvorenje Islamskog centra Rijeka došao je i emirov osobni izaslanik Njegova ekscelencija dr. Ghaith bin Mubaraka Al Kuwari, ministar vakufa i islamskih poslova Države Katar. 

- Izražavam zadovoljstvo što smo uspjeli ono što smo započeli prije tri i pol godine, ovo je centar koji će biti otvoren ne samo za Muslimane, nego i za ne - Muslimane i pridonijeti suživotu u sredini koja je multikulturalna i multinacionalna kao što je to Rijeka - rekao je Ghatih bin Mubaraka. Nakon pozdravnih govora visoki dužnosnici su obišli Islamski centar gdje je otkrivena ploča s natpisom kongresnog centra koja je dobila naziv po emiru države Katar Šejh Hammad Al-Thani koji je i najveći donator za izgradnju ovog centra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 482
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...