Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na porodu ostala bez pulsa 68 minuta: Misli da ima 13 godina

None Foto: justgiving.com

WALES: Majka čije je srce prestalo kucati na sat vremena nakon što je rodila probudila se iz kome i misli da ima 13 godina. No, osim pamćenja, izgubila je i vid te se teško povezuje s novorođenčetom...

Shannon Everett (22) bila je uzbuđena što će drugi put roditi i svojoj 3-godišnjoj Miki podariti brata. Međutim, tijekom poroda došlo je do komplikacija. Rodila je Nicu, ali je njoj srce prestalo kucati. Na sreću, 68 minuta poslije liječnici su je uspjeli oživjeti.

Shannon su potom stavili u induciranu komu. Kada se dva tjedna poslije probudila, šokirala je obitelj i prijatelje. Najprije je počela pjevušiti pjesmu "Like A Prayer", a zatim i "Somewhere Over the Rainbow" koje su joj često svirale u pozadini. Kada je otvorila oči, rekla je: "Bila sam iznad duge."

Uskoro se ustanovilo da je izgubila pamćenje, nije znala da ima djecu ni da ima zaručnika.

- Otišli smo u bolnicu iščekivajući da ćemo se vratiti kući s novom bebom, a sada kao da imamo još jednu. Shannon treba puno njege. Stalno me zove 'mamicom', a kad smo je pitali gdje živi rekla nam je adresu kuće u kojoj smo živjeli kada je imala 13 godina - kaže njezina majka Nicola.

Sad kad su je pustili iz bolnice, o njoj brine uz majku i njezin zaručnik. Ioanu nije palo na pamet da je ostavi. Obećao je njezinoj majci da će je uskoro gledati u vjenčanici s njim u zagrljaju.

Shannon se ne sjeća ni svoje 3-godišnje kćeri pa Ioan radi na ponovnoj izgradnji njihova odnosa. Najteže im je što se Shannon teško povezuje s tek rođenim Nicom.

- Ozljeda mozga joj je oštetila i vid. Nažalost, gotovo ništa ne vidi. Prepoznaje tek obrise - priča njezina majka.

Shannon je još uvijek prikovana za kolica, ali obitelj se nada da će moći opet naučiti sjediti i hodati. Već može, kažu, napraviti par koraka.

- Djed ju je nedavno pitao što ju toliko tjera da se trudi i pokušava, a ona mu je odgovorila da sve radi zbog svoje djece - ispričala je njezina majka Nicola, piše WalesOnline.

Komentari (14)
  • Tužna priča😔 Ali ujedno i dokaz o ljubavi jer je zaručnik nije ostavio ( kao šta bi mnogi ) i motivaciji. Nadam se da se bude oporavila i da bude mogla uživati u svakom danu sa svojom djecom i zaručnikom😊

    27. 11. 2017,   08:07
  • Totaln nepismenost na djelu

    27. 11. 2017,   08:50
  • Imamo nekoliko stvari za reci 1. Danas postoje ljudi koji se identificiraju kao "transage", pa ono, uklopiti ce se 2.Sto ste mislili da ce se dogoditi kad mozak ostane s manjkom kisika urui vrimena 3. Cudo da je ziva 4. Da je ostala bez kisika 15 minuta i vratila se , mislila bi da je vidila zivot poslje ovog, oblake i isusa 5. Ova majka je nazalost umrla, nije ziva, pred vama je osoba s drugom svjescu, to nije ista osoba koja je rodila dijete, nema njena sjecanja, nema nikakve veze s osobom koja je bila prisutna 68 minuta prije gubitka svijesti Eto, samo nekoliko stvari,

    27. 11. 2017,   07:59