Obavijesti

News

Komentari 63

Na povratku s Murtera: Kujica u autu okotila čak pet štenaca

Na povratku s Murtera: Kujica u autu okotila čak pet štenaca
1

Prva dva oštenila su se nakon tunela sveti rok. nakon sat vremena izašao je treći, a onda su svaki sat dolazili jedan za drugim, prepričala nam je Gordana neobičan povratak s Murtera

VIDEO

Bila sam potpuno smirena, znala sam da to moram obaviti i da ću tako pomoći i kujici. Štenjenje je ukupno trajalo tri sata, rekla je Gordana Vuk (60) iz Bukevja nedaleko od Velike Gorice.

U nedjelju se automobilom vraćala s otoka Murtera u Zagreb. S njom je bila i njena kujica tulearskog psa imena Bianco Showtime. Kako je Gordana navela, u vožnji je primijetila da se kujica počela vrtjeti i da se ponaša čudno.

- Baš kad smo prošli tunel Sveti Rok, vidjela sam da je kujica izbacila štene. Stala sam sa strane, posušila štene te ga zamotala u ručnik i dekicu - opisala nam je Gordana. Tek nekoliko minuta nakon prvoga, kujica je u autu okotila i drugo štene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve je počelo malo prije 3 ujutro. Prva dva izašla su nakon tunela. Nakon manje od sat vremena okotilo se treće, sat nakon toga četvrto i već negdje pred zoru posljednje štene - ispričala je Gordana i dodala kako je cijela akcija trajala otprilike tri sata, sve dok nije svanulo. Kako je navela, zbog snažne bure koja je puhala, uopće nije izlazila iz automobila niti je otvarala prozore kako bi zaštitila štence. Bila je smirena, znala je da mora pomoći svom psu i nije paničarila. Iako se kujica trebala ošteniti tek sredinom ovog tjedna, priroda je imala svoje, malo drukčije planove.

- Bila mi je sumnjiva, pa sam je odlučila povesti sa sobom. Na Murter sam išla kako bih jednoj gospođi predala štenca - ispričala je naša sugovornica i dodala da skotnu kujicu nikako ne bi ostavila samu. Kujica Bianco Showtime ima šest godina, a oštenila je četiri muška i jednu ženkicu tulearskih pasa, vrste čijim se uzgojem Gordana bavi već dvadeset godina.

Tu je pasminu odabrala jer, kako kaže, oni imaju savršen karakter, koji joj se jako sviđa. Pas s kojim je parila svoju kujicu također je iz njezina uzgoja. Gordana ima plan i u odabiru imena preslatkih bijelih štenaca.

- Za sedam tjedana, kad malo porastu, odlaze na čipiranje i cijepljenje, pa ću im tada i dati imena. Potražit ću pomoć da im smislim imena, koja će možda uključiti nazive mjesta blizu kojih su se oštenili - priča nam Gordana.

Iako oko štenaca i ostalih 14 pasa o kojima se brine ima puno obaveza, tvrdi da joj to nije nikakav problem.

- Radim to iz ljubavi i ništa mi nije teško. To vam je kao s malom djecom. Moj život su moji psi - zaključila je Gordana Vuk.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji