Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na radost Puljana: Kornjače su jedva dočake zaplivati u moru

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL 5

Na slobodu su puštene dvije morske kornjače koje su zbog ozljeda bile smještene u Centru za oporavak morskih kornjača Aquarium. Kornjača Zoki i Mary Fisher veselo su zaplivale

Na radost brojnih Puljana koji su se u ponedjeljak okupili na popularnom kupalištu Verudela, na slobodu su puštene dvije morske kornjače koje su zbog ozljeda bile smještene u Centru za oporavak morskih kornjača Aquarium. Kornjača Zoki i Mary Fisher jedva su dočekale da ih se pusti u more te su odmah veselo zaplivale.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zokija su pronašli u srpnju na Susku kako pluta. On je nešto manja kornjača i ima oko 20 kilograma, a došao je s još 15-ak kilograma. Stručnjaci procjenjuju da je star između 10 i 15 godina. Mary Fisher je dobila ime po brodici koja ju je pronašla kako pluta. Cijelo ljeto je provela u otvorenom bazenu u Nacionalnom parku Brijuni, a u Centar je stigla 24. listopada. Velika je kornjača, ima oko 47 kilograma, a stara je 20 godina.

- U centar je stigla s doslovno rupama u glavi koje su bile pune gnoja. Nasreću, oporavila se - rekla je Karin Gobić iz Centra Aquarium. Stručnjaci su na kornjače postavili odašiljače kako bi ih pratili u sklopu projetka “Life-Euroturtle”, na kojem rade u suradnji sa Sveučilištem iz Kopra.

Tema: Hrvatska

Komentari (5)
  • nek plivaju u slobodi nek zive dugo.)

    4. 11. 2019,   22:31
  • Puljani ne postoje niti su ikada postojali. Mi smo Puležani

    4. 11. 2019,   23:33
  • jedva su dočake da zaplivaju. neko nije kavu popio jos

    5. 11. 2019,   07:29