Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na raspolaganje školi stavili su sada i tim za krizne situacije

None Foto: Filip Kos/PIXSELL

Ministarstvo obrazovanja prati situaciju oko škole na Vukomercu i u stalnom su kontaktu s policijom i gradskim uredom za obrazovanje.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvijestilo je u petak da intenzivno prati situaciju oko osnovne škole u Vukomercu, gdje je u srijedu navečer u obračunu dviju obitelji izbila pucnjava u kojoj su oštećeni kuća i sedam automobila, no, srećom, nitko nije bio ozlijeđen.

"Ministarstvo intenzivno prati situaciju i u stalnom je kontaktu s gradskim Uredom za obrazovanje te Policijskom upravom zagrebačkom u cilju osiguravanja pretpostavki za provedbu nastavnoga procesa i sigurnost učenika", stoji u izjavi ministrice Blaženke Divjak.

SINOĆ PUCNJAVA, DANAS KAOS Bandića izviždali pa mu auto zasuli bocama i razbili staklo

Ministrica napominje također da je školi stavljen na raspolaganje tim za krizne intervencije.

Oružani sukob izbio je u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici na zagrebačkoj Peščenici u blizini osnovne škole, što je izazvalo zabrinutost i revolt lokalnog stanovništva.

Zbog toga je u četvrtak popodne tristotinjak roditelja i građana Vukomerca održalo prosvjed ispred škole, tražeći od nadležnih sigurnost za svoju djecu te odlazak romske obitelji koja je sudjelovala u sukobu, a gradonačelnika Milana Bandića dočekali su zvižducima i uvredama.

OPSADNO STANJE NA VUKOMERCU Interventna naoružana do zuba opkolila kuću: Ulovili bjegunca

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u petak kako su svi građani, djeca i roditelji u Vukomercu sigurni, a policija je u stalnom kontaktu s roditeljima i vodstvom škole, te se dogovaraju određene aktivnosti usmjerene na vraćanje osjećaja sigurnosti.

Za njih i općenitu percepciju sigurnosti važno je da je policija tamo nazočna, uniformirana i u civilu, a počinitelji će odgovarati kad im se dokaže krivnja, istaknuo je Božinović.

Zagrebačka policija objavila je u četvrtak da je zbog ugrožavanja života i imovine privela 19 osoba na kriminalističko istraživanje, a danas se doznaje da istraživanje još traje.

OKRŠAJ U VUKOMERCU Tako je počeo obračun: 'Oni su me probali ubiti. Bio sam talac!

Neki mediji objavili su da policija traga za još jednim sudionikom pucnjave, 34-godišnjim Senadom Ahmetovićem, koji je s balkona kuće u Porečkoj ulici navodno pucao iz automatske puške, no policija nije potvrdila tu informaciju, navodeći da istraživanje još traje.

Komentari (13)
  • Koja smijurija kada je sve prošlo Bandić i njegov stožer su na terenu . U koju svrhu !?

    14. 9. 2018,   16:12
  • Kakva je ovo sprdačina i cirkus, pa sve vam je prošlo, na tom mjestu više neće biti pucnjave, novi obračun i pucnjava će biti na nekom drugom mjestu i nepredvidiv je. Da nisu možda stavili tim za krizne situacije da si "neki" malo đep napune, što će još staviti? Govorilo se i o nekoj psihološkoj pomoći učenicima, bilo je i neko protestiranje! Na ulici bilo malo pucnjave i odmah su se svi odreda us**li i tresu se od straha! Pa ne mogu vjerovati da su tako svi osjetljivi i slabih živaca, a dok je bio rat 90tih, a i mnogi mladi podržavaju uvođenje prisilnog vojnog roka, a kada čuju da se na ulici par puta pukne, svi se tresu od straha i dožive teške šokove???

    14. 9. 2018,   16:32
  • ......."tim za krizne situacije"........ I to bi kao pomoglo? Da odmah odgovorim NE BI i nece. Ali da MUP i DORH, barem sa dokazanim i evidentiranim krimosima, rade svoj posao a malo manje paze na to da li su oni - kriminalci - iz nacionalne manjine koja se stalno poziva na ugrozenost, holokaust,,,,,,,to BI pomoglo, sigurno.

    14. 9. 2018,   16:57