Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Na sastanku Predsjedništva nismo govorili o Bernardiću"

None Foto: Robert Anic/PIXSELL 2

Na razgovorima u Bosiljevu u petak članovi Predsjedništva SDP-a od Davora Bernardića zatražili su ostavku "za dobrobit stranke" te mu dali vremena do nedjelje da razmisli

Niti nakon višesatne sjednice Predsjedništva SDP-a u nedjelju popodne, još uvijek nije odlučeno o političkoj sudbini Davora Bernardića kao predsjednika SDP-a, a Predrag Matić izjavio je da su imali "radni sastanak" i da o Bernardićevoj ostavci nije bilo ni riječi.

Nešto iza 19 sati saborski zastupnik SDP-a Predrag Matić izvijestio je kako su danas održali "radni sastanak članova Predsjedništva i dogovorili smjernice rada" te da je "predsjednik za sutra sazvao zajedničku sjednicu članova Predsjedništva SDP-a i Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru".

"Znam što vas najviše zanima - je li bilo razgovora o ostavci predsjednika Bernardića,  ali - o tome nije bilo apsolutno ni riječi", rekao je Matić novinarima ispred sjedišta SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu.

Na novinarsku opasku da to baš i nije uvjerljivo, kratko je odgovorio: "Ja vam ne bih nikada lagao".

Dogovoreno je i da nema nikakvih izjava.

Na razgovorima u Bosiljevu u petak članovi Predsjedništva SDP-a od Davora Bernardića zatražili su ostavku "za dobrobit stranke" te mu dali vremena do nedjelje da razmisli. 

Kad bi Bernardić odstupio svojevoljno, prema stranačkom Statutu, a najviše na godinu dana, vođenje stranke kao v.d. preuzeo bi prvi potpredsjednik Zlatko Komadina. Ako se pak Bernardić ogluši na te zahtjeve, Predsjedništvo bi moglo pokrenuti statutarne mehanizme za njegovom smjenom, nakon čega bi uslijedila izvanredna konvencija SDP-a.

Komentari (42)
  • Jok, razgovarali su o tome treba li Peđu Grbina prijaviti u "život na vagi"..

    17. 9. 2018,   04:24
  • Ma SDP treba ukinit. Sta ce nam savez KOMUNISTA u drzavi?

    17. 9. 2018,   01:36
  • Hihihihi koja smijurija ahahaha hihihihi

    17. 9. 2018,   07:01