Obavijesti

News

Komentari 80

Medicinski vještak: Vučković je umro zato što je popio kiselinu

Medicinski vještak: Vučković je umro zato što je popio kiselinu
5

Pukovnik Ivan Grujić bivši je predsjednik Povjerenstva za zatočene i nestale Vlade RH. On i sudski medicinski vještak svjedočit će o načinu na koji su žrtve ubijene

VIDEO

Pred vijećem zagrebačkog Županijskog suda, na suđenju Branimiru Glavašu i suoptuženicima svjedočit će pukovnik Ivan Grujić, bivši predsjednik Povjerenstva za zatočene i nestale Vlade RH. Svjedočit će i sudski medicinski vještak o načinu na koji su žrtve ubijene. 

Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti Čedomira Vučkovića konzumacija sumporne kiseline, rekao je David Mayer, sudsko medicinski vještak svjedočeći protiv Branimira Glavaša i drugih optuženih za ratne zločine na srpskim civilima u Osijeku. 

- Na Vučkovićevom tijelu tijekom obdukcije registrirane su dvije prostrijelne rane. Jedan metak pogodio ga je u lijevi dio trbuha, a drugi u desnu podlakticu, bliže laktu. One predstavljaju teške tjelesne ozljede - rekao je vještak Mayer. 

Podsjećamo, Vučković je 31. kolovoza 1991. dovezen u dvorište zgrade Sekretarijata narodne obrane u Osijeku. Zatvorili su ga u garažu, a po svjedočenju Krunoslava Fehira, Zoran Brekalo ga je natjerao da pije kiselinu iz akumulatora. Nedugo nakon toga probio je vrata garaže te je Fehir u njega ispalio pet do šest hitaca. Pogodio ga je dva puta. 

Vještak kaže kako ozljede koje je zadobio od metaka u većini slučajeva ne dovode do smrtnog ishoda. 

Zagreb: Na Županijskom sudu nastavljeno suđenje Brnimiru Glavašu

Podsjetimo, na ročištu u ponedjeljak svjedočio je nekadašnji 'krunski svjedok',  protiv Glavaša, Krunoslav Fehir. Danas je 'obični svjedok' u slučajevima 'garaža', 'selotejp' i ubojstva Čedomira Vučkovića u kolovozu 1991. godine. 

Branimir Glavaš kazneno je prijavio Fehira za ratni zločin
Branimir Glavaš kazneno je prijavio Fehira za ratni zločin

Vrhovni sud odbio je Glavašev prijedlog da se Fehirov iskaz kao svjedoka izdvoji iz spisa kao nezakonit. Potom je Glavaš 30. i 31. svibnja 2019. podnio kaznenu prijavu protiv Fehira. Naveo je kako on treba imati status okrivljenika za isto kazneno djelo jer ga više ne štite odredbe koje je imao kao krunski svjedok. 

Od početka odbacuju optužbe 

Novo suđenje u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' zakazano je nakon što je Vrhovni sud početkom siječnju ukinuo odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda iz ožujka prošle godine prema kojoj se ponovljeno suđenje Glavašu trebalo odvojiti od postupka njegovim suoptuženicima.

'Glavaš je pitao što se zbiva i naredio da ubijemo zatočenika'
'Glavaš je pitao što se zbiva i naredio da ubijemo zatočenika'

Nakon što je Državno odvjetništvo protiv razdvajanja suđenja podnijelo zahtjev za zaštitu zakonitosti Vrhovni sud je ukinuo rješenje izvanraspravnog sudskog vijeća kojim je predsjedao Ivan Turudić, uvaživši većinu argumenata iznesenih u zahtjevu Državnog odvjetništva pa je zagrebački Županijski sud morao nastaviti s jedinstvenim suđenjem.

Glavaš i njegovi suoptuženici od početka odbacuju optužbe za zlostavljanja, mučenja i ubojstva osječkim Srba u slučajevima 'garaža' i 'selotejp'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa