Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na sudu danas Sanader, Kirin, Kalmeta, Bandić i Zlatar-Violić

None Foto: Borna Filić/Pixsell

Dva od tih pet ročišta zakazanih za danas, istina, odgođena su već u najavi, ali je činjenica da su zakazana i objavljena u internetskom ročišniku Županijskoga suda u Zagrebu

Na istome sudu, gotovo u isti sat, zakazana su sudska ročišta bivšem premijeru, bivšem potpredsjedniku vlade i moćnome ministru, još dvama bivšim ministrima i gradonačelniku glavnog grada.

Pred Županijskim sudom u Zagrebu za danas u devet sati ročišta su bivšem potpredsjedniku Sanaderove vlade i ministru mora i razvitka Božidaru Kalmeti te bivšem ministru unutarnjih poslova u istoj toj vladi Ivici Kirinu, današnjem gradonačelniku Virovitice. Pred suca bi u isti sat trebala i bivša ministrica kulture u vladi Zorana Milanovića Andrea Zlatar-Violić, kao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Pola sata kasnije, nastavit će se suđenje Ivi Sanaderu za aferu Ina-Mol.

Dva od tih pet ročišta zakazanih za danas, istina, odgođena su već u najavi, ali je činjenica da su zakazana i objavljena u internetskom ročišniku Županijskoga suda u Zagrebu, javlja Novi list.

Kalmeti, podsjetimo, sudi se za izvlačenje državnoga novca iz poduzeća za cestogradnju teško više od dvadeset milijuna kuna.

Kirin je optužen da je poslušao Sanadera te novcem MUP-a punio crne fondove HDZ-a. Andrea Zlatar Violić tereti se i za deset puta niže iznose, ali je ipak optužena da je protuzakonito podizala gotovinu i trošila novac sa službene kartice Ministarstva kulture.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pak, na optuženičkoj je klupi zbog afere Agram, koja sadrži optužbe teške više od 25 milijuna kuna. Zbroji li se ugrubo šteta koju su – dokaže li im se krivica – počinili ti ljudi, stižemo do svote od gotovo dvadeset milijuna eura, pri čemu se šteta od predaje Ine Molu, za koju je optužen Ivo Sanader, u novcu vjerojatno ne može ni izraziti.

Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i, u odsutnosti, predsjedniku uprave mađarskog Mola Zsoltu Hernadiju danas bi trebalo biti nastavljeno bez zastoja kakav se očekivao nakon što je predsjednica sudskog vijeća na posljednjem ročištu Sanaderu odredila branitelja po službenoj dužnosti.


 

Komentari (18)
  • Hehehehe stiže ekipa iz snova.

    18. 2. 2019,   08:54
  • Ma nema problema za ekipu. Iskusni odvjetnici dobro voze slalom kroz naše zakone do zastare.

    18. 2. 2019,   08:33
  • Ispred suda postaviti švedski stol za njihove glasače koji bi mogao organizirati Todorić a Bandić bi mogao kuhati grah.

    18. 2. 2019,   09:00