Obavijesti

News

Komentari 18

Na sudu danas Sanader, Kirin, Kalmeta, Bandić i Zlatar-Violić

Na sudu danas Sanader, Kirin, Kalmeta, Bandić i Zlatar-Violić
1

Dva od tih pet ročišta zakazanih za danas, istina, odgođena su već u najavi, ali je činjenica da su zakazana i objavljena u internetskom ročišniku Županijskoga suda u Zagrebu

VIDEO

Na istome sudu, gotovo u isti sat, zakazana su sudska ročišta bivšem premijeru, bivšem potpredsjedniku vlade i moćnome ministru, još dvama bivšim ministrima i gradonačelniku glavnog grada.

Pred Županijskim sudom u Zagrebu za danas u devet sati ročišta su bivšem potpredsjedniku Sanaderove vlade i ministru mora i razvitka Božidaru Kalmeti te bivšem ministru unutarnjih poslova u istoj toj vladi Ivici Kirinu, današnjem gradonačelniku Virovitice. Pred suca bi u isti sat trebala i bivša ministrica kulture u vladi Zorana Milanovića Andrea Zlatar-Violić, kao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Pola sata kasnije, nastavit će se suđenje Ivi Sanaderu za aferu Ina-Mol.

Dva od tih pet ročišta zakazanih za danas, istina, odgođena su već u najavi, ali je činjenica da su zakazana i objavljena u internetskom ročišniku Županijskoga suda u Zagrebu, javlja Novi list.

Kalmeti, podsjetimo, sudi se za izvlačenje državnoga novca iz poduzeća za cestogradnju teško više od dvadeset milijuna kuna.

Kirin je optužen da je poslušao Sanadera te novcem MUP-a punio crne fondove HDZ-a. Andrea Zlatar Violić tereti se i za deset puta niže iznose, ali je ipak optužena da je protuzakonito podizala gotovinu i trošila novac sa službene kartice Ministarstva kulture.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pak, na optuženičkoj je klupi zbog afere Agram, koja sadrži optužbe teške više od 25 milijuna kuna. Zbroji li se ugrubo šteta koju su – dokaže li im se krivica – počinili ti ljudi, stižemo do svote od gotovo dvadeset milijuna eura, pri čemu se šteta od predaje Ine Molu, za koju je optužen Ivo Sanader, u novcu vjerojatno ne može ni izraziti.

Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i, u odsutnosti, predsjedniku uprave mađarskog Mola Zsoltu Hernadiju danas bi trebalo biti nastavljeno bez zastoja kakav se očekivao nakon što je predsjednica sudskog vijeća na posljednjem ročištu Sanaderu odredila branitelja po službenoj dužnosti.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"