Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na sudu videolinkom ispituju majku djece stradale na Pagu

None Foto: Privatna arhiva

Kako se neslužbeno doznaje, na Županijski sud u Zadar doveden je i otac koji je počinio zločin. No, majku će ispitati videolinkom jer ona navodno ne želi biti u istoj prostoriji kao i on

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru ispituje majku četvoro djece koju je otac bacio s prvog kata kuće u Pagu. Kako neslužbeno doznaje N1, na sud je došao i otac koji je počinio zločin. Majku će ispitati videolinkom jer ne želi biti u istoj prostoriji kao i on. 

Iako je uobičajeno da svjedoci daju iskaz u tužiteljstvu, zbog posebnih okolnosti, majku će ispitati sudac istrage.  

DJECA S PAGA SE OPORAVLJAJU Otac čeka vještačenje, a djeca će živjeti u SOS selu s majkom

Otac se inače već gotovo mjesec dana nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu gdje čeka početak vještačenja kako bi se utvrdilo u kakvom je psihičkom stanju i je li bio ubrojiv za vrijeme počinjenja zločina.  

Oca se tereti za četiri teška ubojstva u pokušaju. Djeca su nakon nekoliko dana puštena iz bolnice, a zbog ovog slučaja smijenjena je ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb.

Podsjetimo, pomahnitali Josip Rođak u četvrtak 28. veljače oko 6.45 sati bacao je svoju maloljetnu djecu, jedno po jedno, preko balkona. Niti Hitnu nije pozvao, pričaju očevici, sjeo je u auto i odvezao se na policiju, čija je postaja udaljena samo 50-ak metara od te kuće u Ulici Josipa bana Jelačića na Pagu.

 

Komentari (16)
  • Nije ni ta zena bas sva svoja da bi joj se sas podilazilo i isounjavalo zelje sta ona zeli ili ne zeli. Nije ona nevina u svemu ovome

    26. 3. 2019,   11:36
  • Ako mene pitate, ni ta dječica ne bi trebala biti u istoj prostoriji kao i ona...

    26. 3. 2019,   11:54
  • Majka?

    26. 3. 2019,   11:55