Obavijesti

News

Komentari 11

Na tečajevima jezika kod nas sve je popularniji - kineski...

Na tečajevima jezika kod nas sve je popularniji - kineski...
1

NASTAVA I ONLINE Više škola nudi i online tečajeve. Sve traženiji su arapski i ruski zbog turista, ali je i sve više stranaca koji uče hrvatski

VIDEO

Imamo polaznike blizance koji dolaze na tečaj ruskog jer su im roditelji podrijetlom iz Rusije pa su i oni htjeli naučiti jezik djedova. Ali kod nas se uči i arapski te kineski, koji postaje sve popularniji zbog turista. 'Lingoteka' ima i brze tečajeve jezika za odrasle koji odlaze raditi u inozemstvo., rekla je to Danijela Ponjan Vojaković, direktorica Lingoteke, koja organizira tečajeve stranih jezika.

Ususret novoj školskoj godini, pri kraju su i upisi na tečajeve stranih jezika, koji u pravilu počinju tjedan ili dva nakon početka školske godine. Posebnost Lingoteke u Zagrebu je ta što imaju profesore koji su isključivo izvorni govornici.

- Među njima su se neki školovali i na američkom sveučilištu Harvard. Polaznici uz njih osjete izvorni naglasak i mimiku nekog jezika te tako lakše uče - kaže Danijela Ponjan Vojaković.

Kaže da je to posebno bitno kod odraslih koji trebaju brzo savladati jezik i odmah ga koristiti u nekoj zemlji. Tečajevi su u Lingoteci 4050 kuna, što pokriva 70 sati nastave, koja se odvija dva puta na tjedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nova Varšavska u Zagrebu ima tečajeve za 2575 kuna za djecu, dok su oni za tinejdžere 3070, a za odrasle 2640 kuna.

Po završetku se dobiva svjedodžba s CEF oznakom (Common European Framework of Languages), koja se primjenjuje za Europsku uniju prema preporuci Vijeća Europe. Iz Ad Hoc - Centra u Draškovićevoj ulici u Zagrebu odgovorili su kako su njihovi tečajevi stranih jezika 1350 kuna te su među najjeftinijima. A ako se upiše dodatni jezik ili iz iste obitelji ide dvoje ili više djece, na to se daje i popust. Za studente je cijena 1080 kuna. Nastava u Prosperu je 1800 kuna na akcijskoj cijeni, dok je puna cijena 2040 kuna.

Za taj novac dobije se 60 školskih sati nastave i e-learning za engleski, njemački, talijanski i poslovni engleski te 70 sati za francuski i španjolski.

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu za 1490 kuna nude početne tečajeve za sedam jezika. Iako nastava počinje 23. rujna, upisati se može do 27. rujna.

ABC strani jezici imaju svoje tečajeve u više gradova Hrvatske za 1920 kuna za početne tečajeve, ali napominju da uz popuste to može biti i već od 1344 kune. Imaju i mogućnost online tečaja u virtualnoj učinioci.

Oni imaju i švedski, norveški, pa i slovenski jezik.

Iz Angle u Zagrebu kažu da su njihovi tečajevi 1960 kuna za odrasle polaznike početnog engleskog. Stupanj se može upisati u e-radnu knjižicu.

Veliki izbor jezika i načina učenja:

  • U Varaždinu putem Skypea - U Varaždinu u školi Žiger imaju tečajeve početnog engleskog od 2500 kuna, a za gotovinu je 5% jeftinije. Nastava se može pratiti i preko Skypea ako netko ne može doći. Mogu se učiti i švedski, poljski, ruski...
  • U Splitu početni tečaj od 1900 kuna - U Centru znanja stranih jezika nakon završenog stupnja dobiva se svjedodžba koju je verificiralo resorno ministarstvo i upisuje se u e-radnu knjižicu. Početni tečaj engleskog jezika je 1900 kuna na godinu.
  • U Zadru se može naučiti i turski - Na Pučkom otvorenom učilištu u Zadru može se dobiti individualni tečaj (jedan učenik i profesor), i to je 100 kuna po satu. U malim grupama godišnji tečaj je 2000 kuna, a kod njih se može učiti i turski.
  • Imaju i hrvatski kad zatreba strancima - Gotovo sve škole imaju i tečajeve hrvatskog za strance, pa tako i na Narodnom učilištu Rijeka, a cijena mu je 2080 kuna. Mogu se učiti i kineski, nizozemski, mađarski, talijanski... Cijena tečaja po modulu je 2400 kuna.
  • Učenje stranih jezika i na izletima - U Smart jezicima imaju tečaj početnog engleskog za 1950 kuna, a i tu se nastava može pratiti putem Skypea. Osim što su partneri British Councila, jezik uče i na izletima te radionicama koje organiziraju za polaznike.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.