Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na tečaju o konoplji se otrovali kolačićima i čajem od te biljke

None Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Njih 15 od ukupno 40 polaznika tečaja u mjestu Žalec je hospitalizirano, a troje je imalo simptome jačeg trovanja. Uzorci te hrane i pića su poslani na analizu

Dio sudionika tečaja o ljekovitim svojstvima indijske konoplje u Sloveniji završio je u bolnici nakon što su se otrovali kolačićima i čajem koji je sadržavao psihoaktivnu tvar koja se nalazi u kanabisu. 

Njih 15 od ukupno 40 polaznika tečaja u mjestu Žalec je hospitalizirano, a troje je imalo simptome jačeg trovanja. 

Pacijenti u dobi od 50 do 65 godina su dobili infuzije i sredstva protiv grčenja mišića te su u nedjelju otpušteni iz bolnice. 

Neki od sudionika ispričali su da je one koji su jeli kolačiće s konopljom iznenada zahvatilo euforično raspoloženje, neki su povraćali, a drugi bili dezorijentirani. Tečaj s predavanjima održavao se na jednom sjeniku pa su morali intervenirati i vatrogasci te ih ljestvama spustiti, a zatim je došla hitna pomoć. 

Ravnatelj celjske bolnice u koju su pacijenti primljeni Franc Vindišar rekao je za Delo kako je moguće da se radilo o industrijskoj konoplji, ali da su polaznici konzumirali previše hrane i pića pripravljenih od te biljke. Uzorci su poslani na analizu. 

Jedna od organizatorica tečaja izjavila je da strahuje kako će incident i negativni publicitet nanijeti štetu onima koji se s pravom bore protiv ograničavanja ili zabrane uzgoja indijske konoplje.

Komentari (44)
  • hehehehe,tečaj kažete,znam ljude koji svaki dan idu na takve tečajeve,hahahaha

    22. 6. 2015,   14:16
  • a jesu se uništili

    22. 6. 2015,   13:59
  • Da nije smiješno bilo bi žalosno!

    22. 6. 2015,   14:28