Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na tuširanje je trošila i do 20 sati dnevno jer se bojala bacila

None Foto: 24sata/ilustracija 5

Opsesivno kompulzivni poremećaj toliko je teško pogodio Britanku Samanthu (40) da je prestala jesti i izlaziti iz kuće. Nakon njene smrti, policija je uhitila roditelje

Samantha Hancox (40) godinama se borila s opsesivno kompulzivnim poremećajem. Bojala se kuhati sama za sebe, a bacili su je toliko brinuli da je na tuširanje trošila i do 20 sati na dan. Zbog teškog poremećaja Samantha bi ribala ruke sve dok ne bi prokrvarila, a posljednjih godina života u svoju kuću je puštala samo roditelje koji su joj pomagali da očisti kuću. Umrla je u fotelji u travnju 2010., a njezine roditelje Kena i Marion su priveli pod sumnjom za ubojstvo. Nalazi obdukcije pokazali su da je njihova kćer jedinica preminula od dehidracije i infekcije. Roditelje su pustili na slobodu uz jamčevinu dok se istraga ne završi. Roditelji preminule Britanke za smrt kćeri krive nadležne zdravstvene institucije, a među njima i psihijatrijsku bolnicu od koje su zatražili pomoć. 

- Ne znam kako su nas mogli uhititi. Nismo je mi ubili već poremećaj. Ken i ja voljeli smo našu Samanthu. Bolest ju je potpuno preuzela i to mi je bilo teško za gledati. U kući je stalno bila magla zbog tuširanja. Tražila bi nas da se presvučemo kad dođemo kod nje ili spalimo tu istu odjeću - prisjeća se Marion. 

Fobija od bacila Samanthu je pratila od tinejdžerskih dana. Zbog poremećaja se ispisala iz škole pa su je poučavali doma, a bolest ju je natjerala i da odustane od fakulteta. Prestala je jesti nakon što joj je otac završio u bolnici na operaciji. Roditelji kažu kako ju je bolest doslovno pojela te da je pred smrt bila 'kost i koža', piše Daily Mail.

Komentari (36)
  • koja ironija... cijeli zivot provedes pod vodom, i onda premines od dehidracije i infekcije....

    7. 2. 2011,   08:44
  • ja se neperem godinama i briga me :P

    7. 2. 2011,   08:31
  • Prošle sam se godine oprao jednom-a ove ču se godine malo rijeđe prati :)

    7. 2. 2011,   10:16