Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šok na Ugljanu: Pronašli su još jedno tijelo u kupaćem kostimu

Na obali Ugljana pronađeni su neki rekviziti kao što su ručnici za sunčanje  pa je moguće da su dvije gospođe otišle na kasno ljetovanje same i doživjele nesreću. Policija poziva da se jave njihove obitelji

Ribari su u srijedu oko 18 sati na obali otoka Ugljana kod Rta Karantun pronašli  tijelo nepoznate žene. Bila je odjevena u kupaći kostim, a tijelo u takvom stadiju raspadanja da joj nisu mogli odrediti dob. Pozvali su policiju.

Policajci su izišli na očevid i dok su oni tragali za tragovima, a tijelo prevezli na obdukciju na Odjel patologije zadarske Opće bolnice, uslijedio je novi šok. Oko 13 sati građani su našli još jedno tijelo žene u kupaćem kostimu. 

- Danas oko 13 sati, u moru u blizini otočića Karantunić kod Ugljana, po dojavi građana pronađeno je tijelo nepoznate osobe. Prema prvim informacijama s mjesta događaja radi se o tijelima nepoznatih ženskih osoba, neutvrđenih dobi, odjevenima u kupaće kostime s vidljivim truležnim promjenama. Na mjestu pronalaska provodi se očevid - rekao nam je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije te dodao da će i drugo tijelo nakon očevida biti prevezeno u Zadar radi obdukcije, te da je u tijeku kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi identitet osoba kao i ostale okolnosti ovog događaja.

Isprva se nagađalo da bi se moglo raditi o tijelu meksičke surferice koja je nestala u moru kod Brača prije mjesec dana. No, prema informacijama s terena, a pogotovo nakon pronalaska drugog tijela, ta je teorija manje vjerojatna.

Dvije žene su starije od surferice i jače tjelesne građe pa  je moguće da je jednoj pozlilo u moru, a druga je pokušala spasiti te su se utopile obje. Na tom su dijelu zadarskog akvatorija struje prilično jake, a more zbog njih dosta hladnije nego drugdje.

Na obali Ugljana pronađeni su neki rekviziti kao što su ručnici za sunčanje pa je moguće da su dvije gospođe otišle na kasno ljetovanje same i doživjele nesreću.

Policija poziva da se jave njihove obitelji kako bi utvrdili o kome se radi budući da na području zadarske policijske uprave nema prijavljenih nestalih žena. Rezultati obdukcije pokazat će koliko su žene dugo u moru, odnosno kad je nastupila smrt i koje su godište. 

Komentari (35)
  • Nisam siguran da će utvrditi "koje su godište", ali će približno odrediti dob.

    18. 10. 2018,   16:08
  • polako , možda dopluta čitav starački dom...

    18. 10. 2018,   16:15
  • Ma valjda su negdje odsjele ?! Hotel, privatno ... zar nitko nije primijetio da nisu prespavale, doruckovale...???

    18. 10. 2018,   16:34