Obavijesti

News

Komentari 24

Na ulazak u Hrvatsku čeka se pola sata, autobusi do sat i pol

Na ulazak u Hrvatsku čeka se pola sata, autobusi do sat i pol
1

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Bregana gdje se čeka do pola sata, a na  ulazak autobusa do sat i pol. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo...

VIDEO

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Bregana gdje se čeka do pola sata, a na  ulazak autobusa do sat i pol. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, a kolona je oko jedan kilometar, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog prevrnutog teretnog vozila na državnoj cesti DC1 u Brnazama, na predjelu Kukuzovac, vozi se jednim trakom, uz regulaciju semaforima.

Gužva je na graničnim prijelazima u subotu ujutro manja nego predhodnih dana.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak je rekao kako je apelirao da se slovenska policija vrati na dosadašnji režim ciljane kontrole putnika i da je slovenski premijer Miro Cerar pokazao za to razumijevanje, zbog velikih gužvi na graničnim prijelazima predhodnih dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Moj apel je bio vrlo jasan - da i slovenska policije prijeđe sa sustavne na ciljane kontrole, što bi bio povratak na dosadašnji režim prelaska granice i rezultiralo manjim gužvama i čekanjima na graničnim prijelazima", izjavio je Plenković upitan za gužve na slovenskoj granici uoči uskrsnih blagdana. 

Dodao je da je sa slovenskim premijerom Cerarom u svakodnevnom kontaktu, te da je on pokazao razumijevanje vezano uz neodrživost sustavne kontrole prelaska granice, pogotovo uoči uskrsnih blagdana i početka turističke sezone.

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u dijelu Slavonije, Like, Gorskog kotara, središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, a ima je i na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će zabranjen promet na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju danas, 15. travnja od 15 do 23 sata, a na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8), DC225 nadvožnjak vora Jarek između Podsuseda i Zaprešića, ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!