Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na ulazak u Hrvatsku čeka se pola sata, autobusi do sat i pol

None Foto: Igor Soban/PIXSELL

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Bregana gdje se čeka do pola sata, a na  ulazak autobusa do sat i pol. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo...

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Bregana gdje se čeka do pola sata, a na  ulazak autobusa do sat i pol. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, a kolona je oko jedan kilometar, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog prevrnutog teretnog vozila na državnoj cesti DC1 u Brnazama, na predjelu Kukuzovac, vozi se jednim trakom, uz regulaciju semaforima.

Gužva je na graničnim prijelazima u subotu ujutro manja nego predhodnih dana.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak je rekao kako je apelirao da se slovenska policija vrati na dosadašnji režim ciljane kontrole putnika i da je slovenski premijer Miro Cerar pokazao za to razumijevanje, zbog velikih gužvi na graničnim prijelazima predhodnih dana.

"Moj apel je bio vrlo jasan - da i slovenska policije prijeđe sa sustavne na ciljane kontrole, što bi bio povratak na dosadašnji režim prelaska granice i rezultiralo manjim gužvama i čekanjima na graničnim prijelazima", izjavio je Plenković upitan za gužve na slovenskoj granici uoči uskrsnih blagdana. 

Dodao je da je sa slovenskim premijerom Cerarom u svakodnevnom kontaktu, te da je on pokazao razumijevanje vezano uz neodrživost sustavne kontrole prelaska granice, pogotovo uoči uskrsnih blagdana i početka turističke sezone.

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u dijelu Slavonije, Like, Gorskog kotara, središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, a ima je i na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će zabranjen promet na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju danas, 15. travnja od 15 do 23 sata, a na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8), DC225 nadvožnjak vora Jarek između Podsuseda i Zaprešića, ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentari (24)
  • nisu slovenci krivi, krivi smo mi što smo toliko popularni i svi hoće kod nas.......

    15. 4. 2017,   08:31
  • Moderator, što ti ne usporiš malo" kada vrijeđaju Sloveniju, Slovence i njihove državnike? Nemaš vremena....

    15. 4. 2017,   08:40
  • Mogu Slovenci i bolje, samo ako hoće.

    15. 4. 2017,   08:19