Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na umjetnoj oplodnji bračni par doznao je da su ustvari blizanci

Neimenovani supružnici, zbog nemogućnosti da dobiju dijete otišli su na umjetnu oplodnju gdje su saznali da su zapravo brat i sestra blizanci. Rastavljeni su kao bebe zbog smrti roditelja u prometnoj nesreći

Bračni par nije mogao imati djece, stoga su se odlučili na umjetnu oplodnju te su tako otkrili da su dvojajčani blizanci.

Neimenovani par dugo nije mogao imati djece pa su se odlučili na umjetnu oplodnju kako bi napokon dobili dijete. Liječnici za plodnost primijetili su nevjerojatnu sličnost između DNK-a, bračnog para koji je došao u kliniku jer nisu uspjeli začeti dijete.

The Sun prenosi, kako su liječnici isprva mislili da su supružnici daljini rođaci, ali su ubrzo odbacili tu tezu shvativši da im im je DNK-a odviše sličan. Na pitanje jesu li u krvnom srodstvu, supružnici su se počeli smijati jer im je ta ideja bila potpuno nezamisliva.

-Budući da je to rutinska stvar, nismo provjeravali postoji li veza između uzoraka. U ovom slučaju laboratorijski je tehničar bio šokiran sličnošću dvaju uzoraka, rekao je liječnik u klinici Jackson, u Mississippiju.

Supružnici su rođeni na isti dan te su im prijatelji često govorili kako su dosta slični, ali par nije ništa posumnjao.

Liječnici su bračnom paru bili primorani reći istinu, stoga kad su supružnici upitali liječnika koji im je vijest priopćio šali li se on je odgovorio: "Volio bih da je ovo šala, ali morao sam im reći istinu."

- Biološki roditelji blizanaca, poginuli su u prometnoj nesreći kad su oni bili sasvim mali te nisu imali nikakvu bližu obitelj koja bi skrbila za njih, stoga je država preuzela brigu o njima te su ih dvije različite obitelji posvojile. Došlo je do pogreške s papirologijom pa posvojitelji nikad nisu saznali da dijete koje su posvojili ima blizanca, objasnili su liječnici.

Dodali su i kako su se brat i sestra upoznali na faksu te su se zaljubili zbog sličnih interesa i slična ponašanja ne znajući pravu istinu.

Par trenutačno razmatra svoju zajedničku budućnost

Komentari (46)
  • Ko zna koliko je kod nas braće i sestara koji ne znaju da su u rodu i koliko djece majke i očevi imaju da i ne znaju za njih nakon sto je godinama ginekolog Kur jak krao zenama jajne stanice i embrije pa kako to kod nas biva za taj zlocin ga sud oslobodio krivnje,otislo u zastaru,a on u Kataru nastavio sa ordiniranjem.Jezivo ali istinito.

    16. 4. 2017,   10:59
  • Stvarno užasno! I opet strašna neodgovornost ljudi, institucija. Svakodnevno razdvajaju braću i sestre, izgovor je uvijek isti. Jadna djeca ostaju ne samo bez roditelja već i bez ikoga svoga. To treba zakonom zabraniti!! Uvijek postoji humanije rješenje.

    16. 4. 2017,   10:50
  • To je kao u Dinastiji kada Joan Colins sazna da ima sina za kojeg nije ni znala

    16. 4. 2017,   10:28