Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Čuo sam 'Upomoć, tonem' pa vidio dečka kako mlati rukama'

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL 12

Nakon što se u subotu prevrnuo čamac na Visovačkom jezeru, troje mladih uspjelo je doplivati do obale, no četvrti iz obližnjeg sela je nestao . Potraga još traje...

Nastavlja se potraga za mladićem koji je nestao nakon što se u subotu poslijepodne prevrnuo čamac sa četvero mladih na Visovačkom jezeru u Nacionalnom parku Krka. 

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nakon što se prevrnuo čamac, troje mladih je uspjelo doplivati do obale te im je pomoć pružena u šibenskoj bolnici, a za četvrtim mladićem je pokrenuta velika potraga. Pretraživali su obje obale nizvodno od Visovca, a zbog mraka je u subotu oko 22 sata prekinuta potraga.

Četvorica vršnjaka srednjoškolaca su se ukrcali u plastični čamac na vesla koji se prevrnuo. Kako je za HRT rekao fra Božo Duvnjak, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu, čuo je kako netko viče upomoć i ugledao mladića kako doziva svog prijatelja.

-  Čuo sam "Upomoć, tonem!". Pomislio sam da se netko zeza, ali krenuo sam i vidio dečka kako mlati rukama i viče "Šime, pomozi mu!". Krenuo sam brzo po brod i kad sam došao, već je potonuo. Samo sam našao dvije papuče i okrenut brod - rekao je fra Božo Duvnjak.

POGLEDAJTE VIDEO

Drama u Nacionalnom parku Krka: Potraga za mladićem koji je sinoć nestao u hladnoj vodi Visovca Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on Sunday, March 25, 2018

U potragu koja se nastavila oko 7.30 sati uključeni su ronioci Specijalne jedinice policije Split, pet pripadnika HGSS-a, policija, vatrogasci DVD-a Skradin s brodom DVD-a Dubravice te rendžeri NP Krka sa svojim brodicama, koji pretražuju obale nizvodno od otočića Visovca, prenosi Šibenski portal.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

ŠibenikIn piše da je nestao 16-godišnji mladić iz Laškovice.

PREVRNUO SE ČAMAC S DJECOM Troje u bolnici, jedan nestao, a potraga se obustavlja do jutra

Potraga je u subotu navečer prekinuta zbog mraka. 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Visovac je otočić u proširenom dijelu kanjona rijeke Krke šest kilometara uzvodno od Skradina. Jezero i obala obrasli su trskom i drugim gustim raslinjem, što uz mrak i niske temperature otežava potragu.

Komentari (52)
  • Jadan 😞😞

    25. 3. 2018,   09:43
  • Uzas :( ... mladost-ludost, ono sto im se u trenutku cinilo kao zabava u trenutku se na nesrecu okrenulo. Strašno

    25. 3. 2018,   10:17
  • Ne kaže se bezveze ...mladost ludost. Jadni roditelji :(

    25. 3. 2018,   11:23