Obavijesti

News

Komentari 9

Na vojnom učilištu u Zagrebu odlikovani i promaknuti vojnici

Na vojnom učilištu u Zagrebu odlikovani i promaknuti vojnici
12

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga promaknuo je u viši čin 171 dočasnicu i dočasnika, dodijelio 149 činova skupnika te nagradio i pohvalio 60 pripadnika i pripadnika OS RH...

VIDEO

U Velikoj dvorani Časničkog doma na HVU-u "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu danas je održana svečana akademija u sklopu obilježavanja Dana OS RH, Dana HKoV-a i 26. obljetnice formiranja OSRH te generalna proba ceremonije Velike smjene straže.

Predsjednica RH odlikovala je: Redom bana Jelačića odlikovani su: brigadir Ivan Vukić, zapovjednik 142. Domobranske pukovnije; pukovnik Vladimir Katić, zapovjednik 14. Domobranske pukovnije; pukovnik Josip Goršić, zapovjednik 137. Domobranske pukovnije i bojnik Ivan Lorković, zapovjednik 13. Domobranske pukovnije. Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za RH stečene u ratu, izjavnoj ratnog opasnosti ili iznimnim okolnostima u miru posmrtno je odlikovan Jakov Bienefeld. Medalja za iznimni pothvat u održavanju ustavno--pravnog poretka RH te zaštite života građana i imovine Predsjednica RH dodijelila je satniku Ivanu Lukanu koji je 15. ožujka ove godine u kritičnoj situaciji sačuvao prisebnost i prizemljio MIG-21 na letu od Đakova za Zagreb.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga promaknuo je u viši čin 171 dočasnicu i dočasnika, dodijelio 149 činova skupnika te nagradio i pohvalio 60 pripadnika i pripadnika OS RH.

Ministar obrane Damir Krstičević nagradio je i pohvalio 39 pripadnika i pripadnica Oružanih snaga. Zbog doprinosa razvoju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i Oružanih snaga 23 pripadnika prvog naraštaja vojnih pilota primili su priznanje načelnika Glavnog stožera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Hrvatska vojska izrasla je u najtežim danima borbe za samu opstojnost države, dobila je sve svoje bitke, a danas je fokusirana na budućnost - kazao je ministar Krstičević. Dodao je da OSRH postaju sve modernije, učinkovitije, spremnije za izvršenje svih zadaća koje se postavljaju pred nju.

- Ministarstvo obrane ulaže napore kako bi pripadnicima OSRH stvorili što bolje uvjete života i rada te podigli standard. Istovremeno, razvija se i poboljšava sustav sigurnosti koji će garantirati svim građanima da Republika Hrvatska u bilo kojem trenutku može čvrsto, snažno i jasno reagirati i odgovoriti na bilo koju ugrozu ili opasnost i tako omogućiti nesmetan razvoj i prosperitet svih njezinih građana - rekao je ministar Krstičević. Također izrazio je uvjerenje da će pitanje nabave novog tipa borbenog zrakoplova biti uspješno riješeno, jer ta sposobnost je potrebna OSRH.

Nakon svečanosti održana je generalna proba ceremonije Velike smjene straže. Ceremonija će se održavati na Gornjem gradu u Zagrebu od 27. svibnja do 1. listopada 2017. Ceremonija prikazuje dnevnu smjenu stražarske posade koja se izvodila do 2000. godine. Postrojba koja sada izvodi ovu ceremoniju je Počasno zaštitna bojna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.