Obavijesti

Promo sadržaj

Na vrijeme uočite i zaustavite vlagu u vašem domu

Na vrijeme uočite i zaustavite vlagu u vašem domu
1

Donosimo vam jednostavan test za otkrivanje razine vlage i još jednostavnije rješenje za otklanjanje viška vlage iz vašeg doma

VIDEO

U zadnje vrijeme stručnjaci sve više upozoravaju na posljedice prevelike vlage u našim domovima i radnim prostorima, koja dokazano utječe i na ljudsko zdravlje. 
Potrebna je optimalna razina vlažnosti za ugodan boravak, međutim, previše vlage u vašem domu može uzrokovati velike probleme, čak i negativno utjecati na vaše zdravlje. 

Dolaskom zime, problem postaje sve naglašeniji

Zima sa sobom donosi sezonu grijanja, zatvaramo prozore i smanjujemo prozračivanje i cirkulaciju zraka u našim kućama kako bismo zadržali toplinu. Istodobno, kiša i snijeg mogu povećati količinu vlage koja ulazi u kuću kroz pukotine, podrume i zidove. Zbog smanjene mogućnosti da vlaga napusti kuću, razina vlage u unutrašnjosti vašeg doma raste.

Istovremeno se događa i nešto drugo. Dijelovi vaše kuće  u izravnom su dodiru s hladnim vanjskim zrakom, a razlika u temperaturi s toplim i vlažnim zrakom unutar doma može uzrokovati kontinuiranu kondenzaciju na tim hladnim površinama. Sve će to privući plijesan i uzrokovati mrlje od vlage.

Kako uočiti prve znakove vlage?

Ako osjetite miris plijesni ili vam prostori ostaju magloviti tijekom dužeg vremena, znak je da je vrijeme  da potražite rješenje u borbi protiv vlage i plijesni.

Probajte jednostavan test s kockom leda!

1. Postavite čašu za piće u prostoriji u kojoj želite izmjeriti vlažnost i stavite četiri kocke leda u njega. Čašu možete postaviti u bilo kojoj prostoriji u kojoj smatrate da je vlažnost visoka, ali izbjegavajte kuhinju ili kupaonicu, jer se u tim prostorijama znatno mijenja razina vlažnosti.
2. Čaša neka stoji u prostoriji 3 minute i tijekom testa nemojte ulaziti u prostoriju.
3. Nakon tri minute, provjerite stanje čaše s ledom.
4. Ako se na vanjskoj strani čaše pojave kapljice vode, vlaga u prostoriji nije visoka.
5. Ako nema kapljica, trebate postaviti sakupljač vlage u prostoriji.

Jednostavno rješenje

Nakon što ste identificirali problem u svom domu, nužno je da potražite rješenje. Prilagodite razinu vlažnosti vašeg doma uz pomoć TEXO sakupljača vlage.

Texo sakupljač jednostavno je rješenje kojeg, osim u svom domu, možete postaviti  i unutar svog broda, vikendice, apartmana, kamp kućice ili pak garaže. Pomaže u otklanjanju vlage, sprječava nastanak plijesni te suzbija kondenzaciju i ustajale mirise u životnim prostorima.

Zašto koristiti Texo sakupljač vlage?

• Pridonosi zdravom životnom okruženju

• Uklapa se u svaki unutrašnji prostor

• Jednostavno se prazni i puni

• Bez mirisa

Texo sakupljač vlage možete pronaći u dvije veličine (35m3 i 80m3) s uključenim prvim punjenjem, kod naših partnera diljem Hrvatske.

Više informacija i novosti o TEXO proizvodima možete pronaći na www.texo.hr i FB stranici TEXO Hrvatska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24
Shopaj24

Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24

Shopaj24, prvi hibrid medija i oglasnika, lansirao je novu verziju svoje platforme. Ovaj korak označava evoluciju prema modernijem, intuitivnijem i naprednijem iskustvu za sve korisnike