Obavijesti

News

Komentari 18

"Na zgarištu naše kuće našao sam suprugin vjenčani prsten"

"Na zgarištu naše kuće našao sam suprugin vjenčani prsten"
13

Supruga mi je rekla da joj je u kući ostao naš vjenčani prsten i da ga je stavila na rub umivaonika. Probijao sam se kroz zgarište naše kuće i i hrpi pepela našao prsten, kaže Jake Olsen...

VIDEO

Požari u Kaliforniji već danima pustoše sve pred sobom. Više od 40 ljudi je smrtno stradalo, ima i nestalih, a mnogi su ostali bez krova nad glavom. Među njima je i obitelj Jake Olsena koja je pred opasnom buktinjom morala napustiti svoj dom i ostaviti sve što su godinama stvarali.

Najgori požar u povijesti: Nitko ne zna gdje je preko 200 ljudi
Najgori požar u povijesti: Nitko ne zna gdje je preko 200 ljudi

Kad se Jake, krajem vikenda, vratio u uništeni Paradise kako bi vidio što je od njegove kuće ostalo, dočekalo ga je iznenađenje. 

- Supruga mi je rekla da joj je u kući ostao njen vjenčani prsten i da ga je stavila na rub umivaonika. Probijao sam se kroz zgarište naše kuće i hrpi pepela našao prsten, tamo gdje ga je supruga i ostavila, kaže Olsen.

Živi izgorjeli: U kućama i autu pronašli su tijela šestero ljudi
Živi izgorjeli: U kućama i autu pronašli su tijela šestero ljudi

Dodaje i da se nije ni u snu nadao da će ga pronaći, ali odlučio je pokušati. 

A home destroyed by the Woolsey Fire is seen in Thousand Oaks

Jake, supruga i četvero djece, njegovi roditelji, roditelji njegove žene, ujaci, sestre...svi su oni izgubili domove u požarima koji još nisu stavljeni pod punu kontrolu. Olsen kaže kako će im smještaj pružiti obitelji iz njihove crkvene zajednice, piše NYPost.

Najgori požar u povijesti

Šumski požar koji hara na sjeveru Kalifornije odnio je 42 života i tako postao najgori u povijesti te američke savezne države, rekao je u ponedjeljak šerif okruga Buttea, Kory Honea.

Yuba and Butte County Sheriff deputies carry a body bag with a deceased victim during the Camp fire in Paradise

"Dosad su pronađeni ostatci još 13 osoba, pa se broj mrtvih penje na 42. Ako dobro razumijem, riječ je o najgorem požaru u povijesti Kalifornije", rekao je šerif Honea na tiskovnoj konferenciji.

Tako je izmijenio svoju raniju izjavu po kojoj je to najgori požar u povijesti Sjedinjenih Država.

U prethodnom izvješću o požaru nazvanom Camp Fire navodio se podatak o 29 mrtvih, koliko ih je bilo u šumskom požaru što je tu državu poharao 1933., najvećem do ovog.

An aerial view showing the Woolsey Fire in Malibu, California

Vlasti nemaju informacija o više od 200 ljudi.

Jak vjetar sa sjeveroistoka nastavio je puhati u tom dijelu zemlje, gdje je na terenu više od 4.500 vatrogasaca, uz maksimalnu dnevnu temperaturu od gotovo 20 Celzijevih stupnjeva i nastavak suše do kraja mjeseca, najavljuju prognostičari.

Grad Paradise je doslovno izbrisan sa zemljopisne karte, a na njegovu mjestu se mogu vidjeti sablasni prizori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.