Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Oluja će se dogoditi uvijek, bilo kome tko želi ugroziti RH'

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Odgovarajući na pitanje o povlačenju Hrvatske vojske iz Afganistana ocijenio je kako je to pitanje Sabora i cijele Vlade. Moramo pratiti stanje, smatra ministar obrane

Potpredsjenik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u nedjelju kako su mir i sloboda ostavština Oluje te Hrvatska vojska koja je jamac mira i sigurnosti.

Odgovornost je svih nas u Hrvatskoj, izjavio je za Novu-TV, da stanje iz dana u dan bude bolje, kako bi ljudi mogli bolje i kvalitetnije živjeti te da imamo jako gospodarstvo, snažne institucije i da je Hrvatska u punini demokratska država.

Istaknuo je kako smo članica NATO-a, EU zte izrazio uvjerenost da Hrvatska ima sjajnu perspektivu.

Nije se htio osvrtati na srbijanske poruke o Oluji. "Mogu samo kazati da će se Oluja dogoditi uvijek, bilo kome tko želi ugroziti Hrvatsku", poručio je hrvatski ministar obrane.

Odgovarajući na pitanje o povlačenju Hrvatske vojske iz Afganistana ocijenio je kako je to pitanje Sabora i cijele Vlade. Moramo pratiti stanje, gledati sigurnosnu situaciju Afganistana i voditi računa o svakom hrvatskom vojniku, naglasio je.

Krstičević je oko nabave eskadrile borbenih zrakoplova podsjetio kako su otvorili drugi proces te istaknuo kako će se u njemu doći do višenamjenskoga borbenog zrakoplova. "Uvjeren sam da će ova Vlada riješiti to strateški bitno pitanje za Hrvatsku", poručio je ministar.

 

Komentari (35)
  • Bio sam neki hr. branitelj i učesnik akcije bljesak, ali danas proklinjem svaku minutu provedenu u ratu, jer moja djeca su u Njemačkoj a ja se borio neznam za koga, izgleda za mafiju koja vlada Hrvatskom.

    5. 8. 2019,   08:35
  • Kad ćete shvatiti da mlade ljude ne zanima rat. Naravno osim nekih iz fotelja.

    5. 8. 2019,   07:33
  • Generale"vojska"vam u irskoj,njemačkoj...nemoj velikim k..... plašit babu...

    5. 8. 2019,   06:58