Obavijesti

News

Komentari 1

Nabavili im tablete: 'Hvala im, pomorci su nam opremili školu'

Nabavili im tablete: 'Hvala im, pomorci su nam opremili školu'
1

Petero đaka područne škole u Kaštelu Žegarskom u okolici Obrovca već se služi opremom koju im je donirala Pomorska škola u Zadru od vlastitih prihoda

VIDEO

Petero učenika područne škole Žegar u mjestu Kaštel Žegarski, u srcu Bukovice, ovih se dana ne vesele samo kraju školske godine.

Ovoj maloj školi u okolici Obrovca nedavno je stigla vrijedna donacija Pomorske škole u Zadru - pet tableta i kompjutor za učiteljicu, s kojim će biti umreženi, te laserski printer.

- Pomorska škola i Svetko Perković su čudo. Razvili su biznis i često pomažu, drago mi je da su pomogli i našoj školi i učenicima. Od srca im hvala - kaže nam učiteljica Marijana Pejčinović.

Njezin sin ide u Pomorsku školu, a ona je i članica tamošnjeg školskog odbora. Kad se pružila prilika, spomenula je donaciju koja bi im puno pomogla, a nekoliko mjeseci kasnije tableti su već bili u dječjim rukama.

- Tableti su nam super - kaže Nikola, koji putuje iz 20 km udaljenoga Golubića. On i Lana od jeseni kreću u školu u Obrovcu, a u Žegar dolaze dva nova prvašića, koji će se pridružiti Luki, Marti i Anđeli.

Ovo nije prva donacija zadarskih “pomoraca”. Pomaganje zajednici konstanta je njihova postojanja, a nove donacije već su u planu.

- To je naše ulaganje u budućnost. Neka od ove djece sutra će biti učenici naše škole - kaže Svetko Perković, ravnatelj, kojemu je i danas teško proći Kalelargom a da se ne javi desecima bivših i sadašnjih učenika, profesorima, roditeljima.... Pomorska škola u protekloj kalendarskoj godini imala je prihode od 25 milijuna kuna. Podatak je impresivan i nije pao s neba, iza njega stoje dugoročno planiranje i trud djelatnika škole.

Sve je počelo tečajevima za pomorce i obukom za rad na računalu. Dvije uređene školske prostorije koriste za iznajmljivanje za razne programe, od tečaja joge do obuke obrade zlata, i to im je stalan izvor prihoda. Najveći dio prihoda ipak dolazi od platforme za posredovanje učenika u zapošljavanju, odnosno povremenim poslovima. U programu je 1600 učenika iz cijele Zadarske županije, a dosad je iza projekta oko 6000 ugovora. Od 25 milijuna, 23 milijuna su njihove plaće, a škola dobiva 10 posto iznosa ugovora. Taj novac disperziraju na razne donacije, ali i na poboljšanje kvalitete same škole.

Škola je, primjerice, pomogla i Edi Fanteli da kupi kombi neophodan za treniranje budućim svjetskim prvacima, Šimi i Mihovilu Fanteli te Igoru Mareniću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca