Obavijesti

News

Komentari 105

Načelnik Škabrnje dizao novac općine preko čekova i kartica

Načelnik Škabrnje dizao novac općine preko čekova i kartica
1

Za 10 zaposlenika i načelnika koji ima plaću oko 9500 kuna, Općina izdvaja gotovo milijun kuna. Isplaćena masa sredstava za plaće veća je od dozvoljene i to za čak 628.562 kune

VIDEO

Načelnik Općine Škabrnja Nediljko Bubnjar sa zamjenicom dizao je općinski novac preko kreditnih kartica i čekova. Digli su tako blizu 800.000 kuna gotovine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

Općina ima dospjelih i nepodmirenih obveza od 2,3 milijuna kuna te zbog toga i blizu 400.000 kuna zateznih kamata. Općinskom komunalnom poduzeću Općina je dala 650.000 kuna zajma, ali je nad njim ipak pokrenut stečajni postupak jer nisu poduzimane mjere naplate od dužnika, a pozajmicu nisu prijavili u vjerovničku masu stečajnog postupka.

Za 10 zaposlenika i načelnika koji ima plaću oko 9500 kuna, Općina izdvaja gotovo milijun kuna pa su samo time probili proračun za 100.000 kuna. Isplaćena masa sredstava za plaće veća je od dozvoljene i to za čak 628.562 kune! U popisu općinske imovine nema podataka o dugotrajnoj imovini, niti je evidentirano korištenje službenog vozila. 

Troškovi putovanja isplaćuju se iz blagajne bez obrazloženja i izvještaja s puta. Za reprezentaciju su izdvojili 78.000 kuna, ali nisu upisali koji je to poslovni događaj bio, koja mu je svrha ni tko se gostio. Račun za općinske telefone je gotovo 50.000 kuna, od čega 40.000 kuna za mobitele. To je dio nalaza državne revizije lanjskog poslovanja Općine Škabrnja u zadarskoj županiji. Revizija je trajala od veljače do kolovoza i završila je negativnim nalazom.

- Financijski izvještaji ne iskazuju objektivno i istinito rezultate poslovanja i stanje imovine i obveza. Poslovanje u znatnom dijelu nije usklađeno sa zakonima i drugim propisima. Obavljenom revizijom za 2016. su utvrđene nepravilnosti i propusti koje se odnose neplaniranje i izvršenje proračuna, računovodstveno poslovanje, potraživanja i korištenje proračunskih sredstava, zaduživanje i obveze te rashode i izdatke - zaključili su državni revizori te su u izvještaju napisali da se revizija poslovanja Općine Škabrnja obavljala i 2008. godine te da su tada utvrđene identične nepravilnosti, od popisa imovine do isplata gotovine bez knjiženja.

Umjesto da se nepravilnosti otklone, kako je naloženo revizijom od prije devet godina, one su ponovljene i lanjske godine. Načelnik općine Nediljko Bubnjar nije odgovarao na naše pozive, a nije odgovarao ni na naše poruke. U Općini se na pozive u srijedu nitko nije javio. 

Općina inače obuhvaća dva naselja s ukupno 1788 stanovnika. Područje Općine pripada drugoj skupini područja posebne državne skrbi. Proračun se najvećim dijelom puni “prihodima od pomoći” u iznosu od četiri milijuna kuna ili 57,9 posto.

Odlučite tko sve smije imati službene mobitele

Državni ured za reviziju naložio je Općini da na računima za reprezentaciju mora navesti potrebne podatke, koja je svrha ugošćivanja i koji su to poslovni partneri ugošćeni. Predlaže da donesu Odluku o pravu korištenja mobilnih telefona.

GSS nije dobio ni lipe, a školstvo samo 345 kuna

“Ostali rashodi”, stoji u nalazu revizije, ostvareni su u iznosu 364.627 kuna, a vrijednosno najznačajniji iznosi su za sport 211.214 kuna za kulturu je općina izdvojila oko 35.000, za za školstvo 345 kn. Gorska služba spašavanja nije dobila ni lipe.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk