Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Načelnik Zlatko Pinjuh: 'Sve su te optužbe minorne i nesuvisle'

USKOK je iz Pinjuhovog ureda, ureda donačelnice općine te predsjednika općinskog vijeća odnio pozamašnu količinu sumnjive dokumetacije koju treba 'prečešljati'...

Načelnik Općine Čeminac Zlatko Pinjuh javio se telefonski reporterki Dnevnika Nove TV i potvrdio da se sinoć vratio s mora te odmah sam otišao u policijsku postaju.

- Bio sam 15 minuta na razgovoru u pratnji odvjetnika. Sve su optužbe nesuvisle i minorne - rekao je Pinjuh i dodao kako ne može o detaljima zbog istrage, ali ništa ga neće pokolebati u uvođenju reda u Općini. Potvrdio nam je i da su na razgovoru s policijom bili njegovi sinovi te njegova zamjenica Anuša Rešetar i predsjednik Općinskog vijeća Marijo Kralj.

SUMNJIVE SUBVENCIJE USKOK u općini Čeminac zbog načelnika i njegovih sinova?

- Rado bih izašao s informacijama koje mi idu u prilog, ali ne smijem zbog istrage. Ubrzo će se pokazati da optužbe nisu opravdane. Sve što sam radio bile su odluke općinskog vijeća, a protiv mene rade interesne skupine - kaže Pinjuh za Novu Tv.

Podsjetimo, nakon što se u utorak kasno vratio sa Hvara, gdje je bio na ljetovanju i odakle je bio pozvan na povratak u Baranju jer mu je u Općinu banuo USKOK, načelnik općine Čeminac Zlatko Pinjuh odmah je saslušan u Policijskoj upravi Osječko-baranjskoj. 

DETALJI AKCIJE USKOKA 'Sinovima je sredio da dobiju stanove, a onda ih iznajmljuju'

USKOK je iz njegovog ureda i ureda donačelnice općine te predsjednika općinskog vijeća odnio pozamašnu količinu sumnjive dokumetacije koju treba 'prečešljati'. Razlog zbog kojega su došli provesti istragu su česte prijave koje protiv načelnika i njegova 'stožera' podnose mještani, lokalni privatni poduzetnici ali i oporbeni članovi općinskog vijeća. Svi oni smatraju kako načelnik manipulira zakonom, koristi rupe u zakonu i sporost sustava kako bi kroz rad općine izvukao materijalnu korist, ne samo za sebe, nego i svoja dva sina. 

MIJENJA GA ŠEF ZATVORA? Istražuje ga Uskok: 'Molim da me se ne izbacuje iz HDZ-a!'

- Molim da me se ne izbaci iz stranke u kojoj sam dugo jer mislim da za to doista nema razloga - rekao je medijima Pinjuh koji je već neko vrijeme 'odbijao poslušnost' osječko-baranjskom županu koji mu je, pak, već duže vremena 'gledao kroz prste' zbog silnih prijava koje je dobivao na račun njegovog bahatog odnosa u općini Čeminac.

Tema: Hrvatska

Komentari (30)
  • Sigurno mu podmeću, nema ko drugi nego Srbi.

    31. 7. 2019,   19:14
  • Prije će se stvarno Gospa ukazati u Međugorju nego će iz hade3eja proizaći netko barem i malo pošten.

    31. 7. 2019,   19:39
  • Ovom stvarno vidiš odma na faci da je lopov, klasični uhljeb.

    31. 7. 2019,   19:11